Suntem şi pe:

Stiri diverse

Politistii din Ocna Mures au prins un grup de infractori ce terorizau de peste un an orasul

Publicat

- 465 vizualizări

Poliţiştii din Ocna Mureş au reuşit să documenteze întreaga activitate infracţională a unui grup de tineri care de aproape un an de zile au trăit prădându-i pe localnici. Marţi, 2 februarie a.c., poliţiştii i-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, cu propunere de sesizare a instanţei în vederea arestării preventive, pe Tiberiu P., 32 de ani, Adrian

H., 18 ani şi Andrei P., 20 de ani, toţi din Ocna Mureş. Parchetul i-a prezentat pe cei trei Judecătoriei Aiud, care a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Tinerii au fost depuşi în arestul IPJ Alba.
Faptele? Multe, cât într-un roman, din păcate inspirat şi experimentat pe localnicii din Ocna Mureş. Au început prin martie 2009, cu ceva “soft” spărgând un magazin de unde au furat câteva haine. Apoi au spart o biserică din localitate de unde au furat… laptop-ul preotului. Furtişagurile au fost încununate de cea mai gravă “lovitură” dată uzinei Soda din localitate. În decembrie, cei trei, în complicitate cu un alt tânăr arestat deja, au furat mai multe bobine din cupru din celulele de rezervă ale reţelei electrice care alimenta Combinatul de produse sodice din Ocna Mureş, punând în pericol tot procesul de producţie din această unitate. Prejudiciul a fost estimat atunci la aproape 91.000 de euro. Faptul că unul dintre “tovarăşi” a încăput pe mâna poliţiei nu i-a potolit deloc pe cei trei. În ianuarie 2010 au început iarăşi cu ceva “uşor” furând un cazan pentru ţuică. Apoi, în aceeaşi lună au făcut-o lată: au intrat în centrala termică a secţiei de recuperare a Spitalului Orăşenesc Ocna Mureş de unde au furat un aparat de sudură şi au tăiat mai multe ţevi din cupru de la reţeaua de termoficare aflată în funcţiune, lăsând spitalul şi implicit bolnavii, la temperaturi de minus 10-15 grade, fără căldură.
În continuare se efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracţiunii de “furt calificat”, dar evident şi pentru stabilirea bogatei activităţi infracţionale a suspecţilor.

Sursa: Ziarul Unirea

 

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design