Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

Schimb internațional de semne de carte

Publicat

- 2.035 vizualizări

Asociația Internațională a Bibliotecarilor Școlari (IASL) demarează în luna octombrie a fiecărui an proiectul “Bookmark exchange”. Proiectul constă în realizarea unor semne de carte care vor fi trimise unei școli partenere dintr-o altă țară.

Liceul Teoretic “Petru Maior” Ocna Mureș a participat în acest an școlar la acest proiect în perioada octombrie 2017-aprilie 2018.

Alături de elevii din trei clase am colaborat cu trei școli din țări diferite: Rusia, India și China. După ce am înscris școala pe site-ul IASL, ni s-a repartizat o școală parteneră. Am luat legătura prin e-mail cu bibliotecarul școlii partenere și am stabilit când și unde să expediem semnele de carte. Apoi, alături de copii, ne-am apucat de treabă! Am trimis semnele către Rusia, India și China, iar ei, la rândul lor, ne-au trimis semnele confecționate de ei. Pentru a ne cunoaște, am pregătit o prezentare Power Point în limba engleză, în care am prezentat școala, biblioteca și activitățile noastre și pe care am trimis-o fiecărei școli partenere.

Participarea la acest proiect ne-a ajutat să cunoaștem cultura și obiceiurile specifice altor popoare și ne-a apropiat de ei. De asemenea, am înțeles că dragostea de carte depășește orice fel de barieră și unește oamenii din țări diferite, din culturi diferite și chiar de pe continente diferite!” a declarat doamna Cândea Cristina Angela, bibliotecar la Liceul Teoretic ”Petru Maior”

Citește mai departe