Suntem şi pe:

Stiri diverse

(P) Cum să scapi de gândacii de bucătărie?

Publicat

- 3.722 vizualizări

Toate gospodinele urăsc gândacii de bucătărie. Poate urăsc e puțin spus, am putea zice că sunt chiar înspăimântate de aceste ființe mici și dezgustătoare.

Motivele pentru care acești mici invitați se cazează permanent în apartamentele și casele noastre pot fi destul de variate începând cu neglijența de a lăsa mâncare pe masă sau în diferite locuri accesibile lor, până la ghenele de resturi menajere care există în unele blocuri. Acestea reprezintă un adevărat festin pentru gândacii de bucătărie sau alți paraziți precum rozătoarele.

La ce ne referim când spunem gândaci de bucătărie?

În Europa, când spunem „gândaci de bucătărie” ne referim la un număr mic de specii de insecte din ordinul Blattaria. Ordin defel mare care cuprinde aproape 4.600 specii. Majoritatea dintre acestea sunt sălbatice și trăiesc în natură fără să aibă treabă cu oamenii, însă un mic număr dintre acestea s-a adaptat de minune în așezările umane și prosperă acolo.

Gândacul roșu de bucătărie

Gândacul roșu de bucătărie este cel mai frecvent dăunător de acest tip care apare în gospodăriile noastre.

Aceștia au 13-15 mm lungime și  o culoare galben-maronie. Femelele sunt mai închise la culoare spre deosebire de masculi. Insectele adulte au deja aripi bine dezvoltate, însă nu pot zbura. Cu toate acestea, incapacitatea de a zbura este compensată de agilitatea gândacilor. Au două antene foarte lungi și un corp aplatizat ce le înlesnește accesul în cele mai mici crăpături.

Gândacul roșu de bucătărie este în general activ noaptea. Pot fi văzuți ziua doar în cazul unei invazii în masă. Trăiesc între 100 și 200 de zile. Ouăle acestor gândaci sunt foarte rezistente, rezistă și la temperaturi de 22 de grade și chiar și insecticidelor. Specia se poate înmulți foarte ușor și repede în clădirile locuite de oameni.

Pentru că acești gândaci preferă mediile calde și umede, sunt foarte răspândiți în hoteluri și medii ce țin de gastronomie, în bucătării de restaurante, cămine, spitale, brutării, grădini zoologice, sere și în locuințe și apartamente.

Sunt dăunători tipici de provizii, materiale și igienă. Datorită faptului că sunt omnivori, acești gândaci se hrănesc cu orice substanțe nutritive de proveniență animală sau vegetală fie ale resturi de mâncare, dar și resturi de textile și piele.

Alergenii proveniți de la gândacii de bucătărie sunt foarte periculoși, pot provoca reacții alergice la om și chiar astm

Numeroși agenți patogeni sunt răspândiți prin resturile și fecalele gândacilor. În gușa acestui gândac s-a demonstrat prezența bacteriei Salmonella.

Alimentele infestate de gândaci miros neplăcut și nu mai pot fi consumate sub nicio formă de către om.

Cum scăpăm de ei?

Pentru a scăpa eficient de gândacii de bucătărie noi recomandăm Maxforce gel.

Maxforce gel este o momeală insecticidă sub forma unui gel de culoare albă.

Cum se utilizează?

Se începe tratarea ariei prin aplicarea metodică la distanța de 1-2 m a boabelor de gel și se va insista acolo unde gândacii se ascund, în zona țevilor, tocurile de ușă, colțuri ascunse, crăpături în perete etc.

După 24 de ore se vor observa primii gândaci morți. Însă aceștia trebuie lăsați acolo pentru ca semenii lor se vor hrăni cu cadavrele gândacilor morți. Astfel gelul Maxforce generează un efect de domino.

Simplu de utilizat, disponibil pe site-ul fără-dăunători la un preț accesibil, Maxforce gel este cea mai bună soluție de a scăpa de gândaci!

Citește mai departe