Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Se redeschide un spital din judetul Alba

Publicat

- 546 vizualizări

Daca in aprilie 2011 judetul Alba pierdea trei spitale fiind inchise din ordinul Ministerului Sanatatii iata ca in 2012 unul dintre spitale se redeschide. Este vorba de Sectia de Psihiatrie din Baia de Aries inchisa acum 10 luni. Ea va deveni o sectie externa a Spitalului Judetean din Alba cu 20 de paturi.

Necesitatea reînfiinţării secţiei de Psihiatrie de la Baia de Arieş a fost exprimată încă de la trecerea Spitalului din localitate pe lista celor desfiinţate, în aprilie 2011. La acea vreme erau internaţi 42 de bolnavi cronici. După închiderea Spitalului au fost transferaţi la alte unităţi medicale de profil din judeţele limitrofe.

Abia în ianuarie 2012, Ministerul Sănătăţii a dat undă verde pentru reînfiinţarea secţiei de Psihiatrie la Baia de Arieş.

„Secţia o să funcţioneze cu 20 de paturi. În privinţa pacienţilor din zonă care sunt internaţi în spitale de Psihiatrie din judeţele limitrofe, aceştia pot reveni la Baia de Arieş dacă aparţinătorii sunt de acord. Avem solicitări mai multe decât locuri disponibile“, a apreciat Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului de Urgenţă Alba, de care va aparţine secţia din Baia de Arieş.

Primele internări ar urma să se facă de la începutul lunii viitoare. „Trebuie să finalizăm lucrările de reamenajare a bucătăriei şi de montare a unei centrale termice“, a spus Gheorghe Bora, primarul din Baia de Arieş pentru Adevarul de Seara Alba Iulia.

Redeschiderea secţiei va însemna şi reîncadrea unei părţi a personalului disponibilizat la închiderea Spitalului, în aprilie 2011. Pe lângă un medic psihiatru, vor fi reangajate 6 asistente şi 9 infirmiere şi îngrijitoare.eţele limitrofe.

Publicitate

 

Tot din cele trei spitale inchise anul trecut, spitalul din Baia de Aries a fost singurul care a devenit azil de batrani cu 30 de paturi. Se pare ca cei din Baia de Aries nu s-au lasat si au facut demersurile din timp si iata ca dupa numai 10 luni spitalul se redeschide.

Sursa: adevarul.ro/alba-iulia

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *