Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Te-ai mutat la sat? Top cinci metode pentru siguranța noului tău cămin

Publicat

- 117 vizualizări

Un cămin relaxat este un cămin protejat. Cu atât mai mult cu cât locuiești la sat. Conform Eurostat peste 95% dintre români au o proprietate, iar 67% au fost surprinși de pandemie locuind la casă. Ceea ce s-ar putea să fii ajutat, mai ales în perioada de carantină când restricțiile erau severe și a trebuit să petrecem mai mult timp în locuința proprie. Ba mai mult, în ultimii ani s-a observat o tendință de retragere a familiilor tinere, cu copii în zona rurală semn că stresul este din ce în ce mai greu de tolerat.

Dacă te-ai mutat recent într-o căsuța la țară ar fi bine totuși, să iei în considerare următoarele indicații pentru a te simți protejat și cu sufletul împăcat că faci tot ce poți pentru binele familiei tale.

Top cinci metode pentru siguranța noului tău cămin

  • Ai grijă la instalația electrică

Conceptul de siguranță se bazează pe trei piloni general acceptați de societate: siguranța bunurilor, siguranța indivizilor și siguranța investiției (care presupune timp, efort și bani). Românii au tendința de a face multitasking și mulți dintre ei, consideră că pot fi proprii lor meșteri. În unele cazuri această atitudine funcționează, dar de cele mai multe ori dă rateuri. De aceea, când vine vorba de instalația electrică siguranța este prioritară. Lasă-te cu încredere pe mâna specialiștilor. Calitatea materialelor folosite este prim ingredient după care să alegi firma corectă.

  • Ține locuința sub supraveghere

Siguranța casei este mai facilă în era tehnologică. Un sistem de supraveghere descurajează infractorii. Totuși, dacă se întâmplă un astfel de scenariu, iar hoții ți-au călcat pragul, imaginile surprinse de camerele de supraveghere video pot reprezenta dovezi care să-i ajute pe polițiști să-i prindă cât mai repede.  Înainte de a face achiziția, informează-te cât mai bine de ce tip de echipament de supraveghere ai nevoie. Ia în considerare distanța (IR) pe timp de noapte a camerelor, unghiul de vizualizare, rezoluția video sau numărul de camere incluse în kit.

  • Protejează-ți rețeaua de WI-FI

Phisingul este din ce în ce mai întâlnit în România. Furtul de date crește de la an la an, ceea ce ar trebui să te pună pe gânduri. Nu merge pe ideea că tu, nu ai cum să o pățești, așa că securizează-ți rețeaua de WI-FI pe care ai instalat-o la casa de la țară. Cum poți face asta? Iată patru pași simpli:

  • Schimbă numele rețelei
  • Dezactivează accesul la interfața web
  • Schimbă des parola rețelei și complic-o cu diferite simboluri, cifre și majuscule
  • Instalează un antivirus cât mai bun
  • Folosește un firewall performant
  • Construiește un gard înalt

Rolul unui gard nu este doar decorativ. Acesta delimitează proprietatea ta de restul vecinilor și ține departe musafirii nepoftiți. Gradul se siguranță crește dacă construiești un gard înalt. Totuși, trebuie să iei în calcul că ai nevoie de obținerea unor autorizații de construcție conform Legii nr.50/ 1991. În funcție de buget, stabilește tipul de material folosit și fă-l cât mai opac, pentru ca vizibilitatea în interior să fie cât mai mică.

  • Adoptă un câine

Cum ar fi viața omului fără animale? Cu siguranță ar fi mai tristă. Dar un câine nu este denumit degeaba cel mai bun prieten al omului, deoarece are și rolul de a ține departe infractorii. Ce ai zice de un câine lup, rasă recunoscută pentru inteligență și rapiditate? Ori un rottweiler care este apreciat de mulți specialiști, ca cel mai bun câine de pază, cu un instinct puternic de a proteja căminul.

În concluzie, acestea sunt printre cele mai importante măsuri de siguranță pe care le poți lua. Nu te abate de la ele, iar traiul la sat o să-ți pară raiul pe pământ.

Sursă foto: Pexels

Citește mai departe