Suntem şi pe:

Evenimente

(Update foto) “Voievodul stelar” – rasunete

Publicat

- 356 vizualizări

Concursul de recitari organizat de Asociatia PRO COPILARIA a reunit elevi ai claselor primare si dascali din scolile: “Lucian Blaga”- cu structurile Uioara de Sus, Cisteiu de Mures, Micoslaca si de la Liceul Teoretic “P. Maior” din Ocna Mures,dar si de la Scoala “Gheorghe Maier” din Unirea.
Micii recitatori au dat tot ce au avut ei mai bun: recitare expresiva, intonatie si prezenta scenica. Ei au fost pregatiti cu migala, rabdare si daruire de catre invatatorii lor, dar si de parinti, cei care i-au insotit la concurs.
Materialele variate interpuse recitarilor au dat o nota de varietate: “Sara pe deal”- in interpretarea lui Tudor Gheorghe, aspecte din viata si activitatea poetului Mihai Eminescu, interpretarea poeziei “Trebuiau sa poarte un nume”, de Marin Sorescu, “Voievosul stelar” de M. Micu si dramatizarea fragmentului intalnirii fata in fata a lui Baiazid cu Mircea cel Batran din Scrisoarea III. La fel de apreciata de public a fost povestea de suflet a darului dat de Dumnezeu neamului romanesc prin nasterea poetului Mihai Eminescu.
Creatiile plastice admirate de participanti si spectatori au fost evaluate de un juriu care a propus cate trei premii pentru  fiecare clasa: I, II, III si IV.

Remarcabila a fost rabdarea cu care publicul a ascultat civilizat, in liniste toate cele 25 de interpretari; aplauzele, in intensitate si timpul prelung, au dat valoarea cuvenita fiecarui recitator.
Astfel, un copil cu un real talent s-a distins prin expresivitate, intonatie, emotia momentului, rezonanta cu tema poetica cu care a interpretat “Glossa”. A impresionat atat sala, cat si pe intregul juriu, care i-a si acordat premiul cel mare: “Cel mai expresiv recitator”. Vrem sa v-o prezentam si Dvs pe ALEXANDRA TOMUS din clasa a III-a C de la Scoala “Lucian Blaga”.
In final, au fost premiati castigatorii cratiilor plastice si cei ai concursurilor de recitari, toti premiantii primind pachete de carti, reviste si/sau instrumente pentru desen.

 

 

 

Sonoroizarea asigurata de dl. Micu Cristi a facut mai placuta intreaga seara.

Multumesc inca o data celor care sprijina actiunile cu si pentru copii!

Presedinte ONG As. PRO COPILARIA,
prof. E Carunta

Mai multe imagini de la eveniment aici.

 

 

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design