Articolele zilei
Greșeli pe care le-ai făcut cel puțin o dată în viață în procesul de îngrijire a încălțămintei din piele
Acest material, pielea, este cu siguranță cel mai apreciat în materie de încălțăminte. În mod clar nu este o afirmație nouă sau surprinzătoare, având în vedere multitudinea de beneficii pe care pielea o aduce cu sine, mai ales când vine vorba de sănătatea picioarelor. Încălțămintea din piele are grijă de deținătorul ei, dar tu cum ai grijă de aceasta? Există o serie de greșeli frecvente pe care probabil și tu le ai făcut măcar o dată în procesul de îngrijire a încălțămintei, iar sezonul rece vine și el cu multe provocări.
Iată cum să îți îngrijești eficient încălțămintea și ce greșeli să eviți:
1. Curățarea încălțămintei de piele se face cât mai des cu putință. Pentru un aspect îngrijit și sănătos al articolelor de piele, acestea nu trebuie lăsate într-un colț astfel încât urmele de murdărie să se usuce sau să păteze pielea naturală, ci trebuie curățate imediat după purtare.
La polul diametral opus se situează însă încălțămintea din piele întoarsă, care necesită un timp de așteptare pentru ca murdăria și petele să se usuce. Astfel, încălțămintea va fi mult mai ușor de curățat.
2. Hidratarea încălțămintei de piele naturală este obligatorie! Nu toată lumea urmează acest sfat, ceea ce nu poate conduce decât la o deteriorare mai rapidă a încălțămintei proprii și, în consecință, la scurtarea vieții acelei perechi care duce dorul unui tratament corespunzător.
Este foarte important să ții cont de faptul că nu orice cremă poate ajuta pielea naturală. Alege o cremă suficient de densă sau poate chiar una reimpermeabilizantă și utilizeaz-o cu generozitate, acoperind întreaga suprafață a încălțămintei. Acest pas este esențial în menținerea vitalității articolului, fie că e vorba de o pereche de pantofi cumpărați cu mult entuziasm și purtați foarte rar, fie că e vorba de perechea ta preferată de ghete de la ePieleNaturală.ro. În special dacă porți foarte des o pereche de ghete, trebuie să o îngrijești corespunzător pentru ca aceasta să arate impecabil în fiecare zi.
3. Curățarea se face cu instrumentele potrivite fiecărui tip de încălțăminte. Bineînțeles, fiecare tip de material necesită un instrument de curățare diferit, unul care să îi poată oferi tratamentul și protecția cuvenită încălțămintei respective. Nu este chiar atât de complicat precum sună! Pielea naturală, spre exemplu, este bine să o curățați cu o cârpă sau o lavetă uscată inițial. Abia după aceea este recomandată folosirea apei sau a unei soluții adecvate.
Pielea întoarsă, în schimb, se poate curăța cu ușurință folosind un burete pe care îl poți achiziționa oricând, dar și cu ajutorul unei perii speciale. Duritatea acesteia este irelevantă. Ce contează în mod deosebit este ca peria de curățare să fie confecționată din materiale naturale.
Este ușor să greșești când vine vorba de îngrijirea încălțămintei, cu atât mai mult când intră în discuție materiale mai pretențioase și nobile. Dacă te informezi din timp și respecți toate necesitățile încălțămintei tale, nu doar că vei avea parte de ea mai mult timp, dar va și arăta aproape ca nouă de fiecare dată când o vei purta, indiferent de câte amintiri ați strâns împreună.
Sursa foto: Negativespace.co