Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Rezultate negative la testele TBC efectuate la grădiniţa din Ocna Mureş

Publicat

- 352 vizualizări

Rezultatele testelor pentru depistarea TBC-ului au ieşit negative în cazul tuturor angajaţilor şi a copiilor verificaţi de la grădiniţa cu program prelungit din Ocna Mureş.

Micuţii şi angajaţii grădiniţei au fost testaţi în urmă cu câteva zile împotriva tuberculozei, după ce o infirmieră a fost diagnosticată recent cu TBC pulmonar.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, dr. Horea Timiş a declarat pentru Radio Cluj: „S-a facut IDR-ul la 54 de copii din 74, toate la 72 de ore au iesit negative, in cursul zilei de astazi (vineri 20 ianuarie 2012 n.r.) vor fi testati si ceilalti copii, tot personalul respectiv 16 persoane au fost testate rezultatele fiind de asemenea negative. In urma anchetei epidemiologice, supraveghem in continuare tot personalul, copiii dar si familia femeii„.

Femeia de servici diagnosticata cu TBC  este internata intr-un spital din Sibiu.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Horea Timiş, a mai spus că există posibilitatea ca niciunul dintre preşcolari să nu fi contactat această boală, în cazul în care au fost vaccinaţi încă de la vârste mici.

Sursa: Radio Cluj

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *