Articolele zilei
3 moduri practice pentru a-ți îmbunătăți încrederea, fără să îți pierzi modestia
Ai fost vreodată la o întâlnire în care o persoană te înnebunea pentru că încerca să fie cea mai inteligentă persoană din cameră? Sau poate într-o ședință, colegul tău a continuat să încetinească grupul? În mediul competitiv de astăzi, există o mulțime de oameni care încearcă să dovedească că sunt cei mai buni și să-și demonstreze capacitățile pentru a avea un impact remarcabil.
Iată cum poți să îți îmbunătățești încrederea în sine, continuând să fii un om modest:
- Începe să faci sport
Mulți oameni încep să se antreneze pentru a pierde în greutate sau pentru a construi mușchi, dar exercițiile fizice pot fi, de asemenea, un impuls uriaș pentru a-ți crește încrederea în sine. A face sport în mod regulat necesită un angajament, iar respectarea acestui angajament este o realizare. Respectarea unui nou obicei sănătos nu numai că te face să te simți mai încrezătoare, dar prin mișcare poți să îndepărtezi excesul de gânduri negative, pentru că se intensifică endorfinele – opiaceele naturale ale corpului. De exemplu, poți începe prin a dansa în dormitorul tău sau a face jogging în jurul blocului, în timp ce îți analizezi ziua.
- Încearcă lucruri noi
Modul în care te îmbraci poate afecta modul în care te percep alte persoane, dar poate afecta și modul în care te percepi tu pe tine însuți. A purta haine diferite te poate determina să gândești sau te comporți diferit. Acest efect nu se limitează doar la a te simți bine cu tine, ci și la cum te văd cei din jur. Cu alte cuvinte, dacă vrei să te simți mai încrezătoare, îmbracă-te așa cum ar face o versiune încrezătoare a ta. De exemplu, comandă o pereche de sneakers de damă cu platformă de la brandul Modlet.ro, pentru acele momente în care vrei să te “simți” mai înaltă. Nu uita că este important să te îmbraci inteligent, dar nu într-o manieră exagerată.
- Ajută pe cineva
Acesta poate fi un prieten, un membru al familiei sau chiar un coleg de muncă care se luptă cu proiectele. Poți să fii acolo pentru a asculta o problemă sau pur și simplu poți să-i oferi o nouă perspectivă pentru a-și gestiona timpul. Pentru că atunci când faci lucruri altruiste – adică ajuți pe altcineva fără să aștepți nimic în schimb – îți poți ridica moralul prin simplu fapt că ești un sprijin pentru altcineva.
Totodată, “a avea încredere” nu este egal cu “a avea dreptate”. Încrederea îți poate echilibra capacitatea de a asculta și de a învăța de la cei din jur. Adevărul este că vor exista unii oameni mai experimentați decât tine, mai talentați, dar asta nu anulează eforturile tale, nici propria ta experiență.
Mai mult decât atât, atunci când ceilalți din jurul tău se bucură de un succes, sărbătorește cu ei pentru că singura ta competiție reală ești tu.
În concluzie, face parte din condiția umană să îți dorești să te simți apreciată de comunitate. Indiferent de ce metode vei alege pentru a-ți crește stima de sine, este important să începi să faci pași în această direcție în timp ce te ferești de lucrurile care afectează încrederea. Amintește-ți să îți păstrezi modestia și celelalte calități care te fac un om bun.
Sursa Foto: Pexels.com