Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Cum se factureaza apa potabila in Ocna Mures. Episodul 2

Publicat

- 1.068 vizualizări

Daca in urma cu doua saptamani publicam o fotografie cu o factura de apa unde clientul platise 10 metri cubi consum si 9 metri cubi pierdere, iata ca se poate si mai rau. Un alt cititor al site-ului ne-a trimis factura la apa pe luna decembrie anul trecut: 2 metri cubi consum si … 12 mc pierderi!

Oamenii sunt tot mai disperati insa situatie este una fara rezolvare pentru moment. Pierderi insemnate de apa sunt facturate mai ales celor care stau la blocuri. Acolo, fiecare declara pe un tabel consumul lunar iar compania de apa factureaza ceea ce inregistreaza apometrele blocurilor. Au fost cazuri cand de exemplu un apartament era luat in evidenta ca nelocuit, propietarii erau in Spania de patru ani insa acolo tot de atata timp stateau chiriasi care nu declarasera tot acest timp consumul de apa.

Atat timp cat citirea nu se va face direct de pe apometrele din apartamente, periodic, de catre persoane special desemnate pentru asa ceva situatia va fi mereu la fel. Oamenii acuza ca pierderile enorme care le sunt facturare nu se datoreaza furturilor de apa ci a pierderilor pe reteaua invechita de alimentare cu apa a orasului si a locuintelor.

In Ocna Mures lipsa Asociatiilor de Propietari este un alt motiv care duce la haosul legat de problema apei in oras. Conform contractului semnat de catre client si compania de apa, consumatorul plateste pierderile. Mai mult, compania de apa rapunde de instalatia de apa pana la usa consumatorului. Pentru clarificarea acestei situatii exista insa urmatoarea solutie care trebuie acceptata de ambele parti: persoane special desemnate sa citeasca apometrele din locuinte, periodic. Daca oamenii insa nu permit accesul in locuinte periodic acestor persoane si declara pe un tabel consumul fiecare, situatia ramane la fel: compania de apa factureaza ceea ce inregistreaza apometrele blocurilor,

Si asa diferentele inregistrate si facturate sunt enorme. Sa nu ma vorbim de calitatea apei potabile in Ocna Mures. Pentru a lamuri insa situatia, in urma cu doua zile ne-am adresat conducerii CTTA APA Alba Iulia prin intermediul formularului de contact de pe site-ul societatii cu rugamintea de a veni cu cateva declaratii oficiale, si cu detalii privind circumstantele care duc la inregistrarea acestor pierderi. Insa pana acum nu am primit nici un raspuns…

Nota redactiei: Situatia semnalată de cititorul nostru nu este singulară în Ocna Mureş, motiv pentru care am decis să mai publicam inca un articol pe aceasta tema. Aşteptăm o reacţie oficială din partea societăţii de furnizare a apei potabile prin care să se explice motivele pentru care oamenii sunt nevoiţi să plătească pierderi foarte mari de pe reţea.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *