Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

GHCL UPSOM, una din marile falimente ale judetului Alba din anul 2011

Publicat

- 309 vizualizări

Marile falimente ale judeţului Alba au produs o gaură de zeci de milioane de euro, bani care, foarte probabil, nu vor mai putea fi recuperaţi integral niciodată. Suma reprezintă totalul creanţelor creditorilor la marile firme care au ajuns în insolvenţă, iar unele chiar în faliment.

Sunt firme mari la care au lucrat mii de oameni şi care în trecut reprezentau baza economiei judeţului. Una dintre cele mai răsunătoare proceduri de insolvenţă din ultimii ani se referă la combinatul de produse clorosodice GHCL Upsom SA Ocna Mureş. Închiderea societatii in data de 25 ianuarie 2010 a însemnat concedierea a aproape 900 de persoane.

Cererea de insolvenţă a fost înaintată Tribunalului de compania de stat Romgaz care are de recuperat de la societatea din judeţul Alba nu mai puţin decât 14 milioane de euro. Combinatul din Ocna Mureş este în proprietatea grupului indian GHCL, care deţine 95,67% din acţiuni. Majoritatea activelor scoase din uz sunt garantate, însă, către BCR, care are o ipotecă de de 23,5 milioane de dolari. Procesul este în faza de stabilire a tabelului preliminar al creditorilor.

Sursa: Adevarul de Seara Alba Iulia

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *