Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Investigatii langa „groapa de la Plus”

Publicat

- 366 vizualizări

De cateva zile cetatenii orasului Ocna Mures au putut observa ca, pe fasia de pamant care desparte groapa formata in decembrie anul trecut si celelalte gropi mai vechi un utilaj de forare a fost instalat si cativa muncitori lucreaza cu acest utilaj. Pentru a nu da nastere la speculatii sau banuieli am contactat pe directorul Salina SA Ocna Mures, domnul Cristea Sorin care ne-a declarat:

„Lucrarile de foraj care pot fi vazute zilele acestea in zona gropilor, nu sunt altceva decat niste investigatii pentru a determina structura solului din acea zona si daca exista un real pericol in viitor. Vor fi efectuate cinci foraje: doua la adancime de 50 de metri si 3 la cate 35 metri. Forajele vor continua aproximativ trei saptamani, pentru ca se fac prelevari de sol din doi in doi metri la fiecare foraj in parte pentru analiza detaliata a straturilor ce compun fasia de pamant ramasa intre groapa noua si celelalte mai vechi. In viitor dupa cum am mai declarat sonda aflata in imediata apropiere si care nu mai functioneaza din 2009 va fi demontata, dar dupa parcurgerea unor etape tehnice.”

Reamintim ca in 2010 in data de 22 decembrie, in Ocna Mures a avut loc o surpare masiva de pamant datorata prabusirii tavanului unei galerii de mina de sare ca urmare a infiltratiilor de apa dulce. In urma dezastrului un intreg magazin a fost distrus impreuna cu doua imobile din apropiere , iar drumul de acces principal in centrul orasului aflat langa zona afectata a fost si el distrus devenind impracticabil. De asemenea un service auto aflat in imediata apropiere a gropii a fost afectat in proportie de 40%. Nici pana acum dupa aproape un an nu s-au dat publicitatii concluziile oficiale care au dus la acest dezastru.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *