Suntem şi pe:
Clinica Sante

Ocnamureseni

Mircea Aurel Ciugudean

Publicat

- 1.729 vizualizări

S-a născut în 1940 la Ocna Mureş, judeţul Alba, unde a terminat liceul şi unde, în 1993, i-a fost acordat titlul de Cetăţean de Onoare. A ajuns la Facultatea de Electrotehnică din Timişoara datorită unei burse acordate de Primăria din Cluj. A terminat aici studiile în 1962 dar a revenit asistent în septembrie 1963. A avansat şef de lucrări în 1968, conferenţiar în 1978 şi profesor în 1990. Conduce doctorat din 1990. A fost prodecan al facultăţii între 1987-1989. A fost primul decan al noii Facultăţi de Electronică şi Telecomunicaţii între 1990-1992. A ocupat funcţia de Director de departament între 2000-2004.
Ca şi cadru didactic a elaborat 5 cărţi în edituri şi 30 de manuale pentru studenţi precum şi 75 articole ştiinţifice dintre care 8 în reviste din SUA, Anglia, Franţa, Grecia. A descoperit câteva zeci de noi circuite electronice şi a elaborat numeroase metode originale de proiectare pentru acestea. Deţine 6 brevete de invenţie. A efectuat cinci stagii de specializare în Franţa şi Anglia. Este Senior Member al IEEE-SUA.
S-a remarcat ca epigramist, realizând trei volume proprii şi colaborând la alte 7 volume. Este membru al cenaclului „Ridendo” din Tmişoara şi al Uniunii Epigramiştilor din România. Cartea sa de humor în proză de mare succes, „Zâmbete la Electro”, a ajuns la a patra ediţie, fiind împrăştiată la absolvenţii timişoreni din întreaga lume. Lucrarile literare exista in dotarea Bibliotecii din Ocna Mures si pot fi citite.
Începând din anul 2000 a compus romanţe (versuri pentru 6 piese şi muzică pentru 20 piese), o colindă şi trei piese comice. A concurat de trei ori la Festivalul Naţional al Romanţei „Crizantema de Aur”- Târgovişte, Secţia Creaţie de Romanţe, unde în 2007 a câştigat Premiul III. Are în pregătire un disc cu romanţele compuse. In acest an a participat a patra oara la concursul de Creatie de Romante al Festivalului „Crizantema de Aur” obtinand inca odata Premiul III,  romanta poate fi vizionata pe aici .

Mai jos puteti citi o carte online pusa la dispozitie prin amabilitatea domnului Ciugudean:

Drumul spre podium

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *