Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Drum spre o viata mai buna

Publicat

- 401 vizualizări

Primăria orasului Ocna Mures a derulat in perioada 15.11.2009-28.10. proiectul “ DRUM SPRE O VIATA MAI BUNA” care a beneficiat de finanţare nerambursabilă de la Guvernul României, prin Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), în cadrul Programului de Intervenţii Prioritare (PIP).

În urma implementării proiectului, au fost realizate, în interesul comunităţii rome de pe strada Izlazului, din cartierul Uioara din Ocna Mures  judeţul Alba următoarele obiective:

A)Obiectivele componentei de mică infrastructură:

  1. A fost reabilitata strada Izlazului din cartierul Uioara de Sus din orasul Ocna Mures .    B)Obiectivele componentei de servicii sociale comunitare:
  2. Pe parcursul a 11 luni de proiect, 25 de copii din comunitatea roma de pe  stada Izlazului din Ocna Mures, judetul Alba  au fost implicati in activitati educative interactive privind educatie pentru sanatate, activitati prin care le-a fost stimulat  interesul  pentru cunoastere si autodescoperire, activitati de educatie muzicala, creindu-se o formatie instrumentala si o echipa de dansuri traditionale tiganesti .
  3. Peste 90 de persoane de etnie roma din Ocna Mures, au participat, pe parcursul a 11 luni de proiect, la sesiunile de instruire privind masuri de educatie pentru sanatate,  dobandind aptitudini si comportamente care sa conduca la cresterea nivelului starii de sanatate a membrilor comunitatii rome .

Pe lângă grantul acordat de FRDS -118.890 euro, proiectul a beneficiat de o contribuţie locală care a reprezentat 6,31% din grantul FRDS şi a constat în : 5510 euro – contributia primariei in bani si 2504 euro a constat in contributia in munca voluntara a comunitatii rome).

Anunt privind incheierea proiectului

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *