Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Măreția unei biserici arată frumusețea comunității

Publicat

- 927 vizualizări

Începută în anul 1997, construcția  Bisericii Ortodoxe "Nașterea Maicii Domnului” din Ocna Mureș, a fost finalizată în primăvara anului 2008. Din toamna aceluiași an, biserica din cartierul ”Soda”, a intrat în amplul proces de pictură interioară. Pictura este realizată în tehnica numită ”frescă”, de către pictorul Viorel Maxim (împreună cu echipa sa), care a pictat în mozaic biserica Mănăstirii Recea.

Până acum au fost finalizate lucrările la cupola centrală, cupola altarului și absida dreptă, pe care le puteți vedea în imaginile de mai jos. În prezent se lucrează la finalizarea celeilalte abside.

În afara faptului că este o lucrare foarte amplă și de durată, pictura este și foarte costisitoare. Cunoaștem situția financiară a oamenilor din oraș și

știm că e nu este deloc bună. Totuși, o anumită sumă de bani poate fi donată, conștienți fiind de faptul că Hristos nu rămâne niciodată dator.

De ce să donez? Pentru că o biserică e un bun al tuturor, un motiv de mândrie pentru întreaga comunitate. O biserică dăinuie peste veacuri, luminând sufletele a generații întregi de oameni. Generația de acum are șansa să contruiască o biserică, unindu-și eforturile în realizarea ei.

Astfel, donațiile se pot face în contul RO70BRDE010SV01458670100 deschis la BRD Ocna Mureș.

Peste ani, când poate multe se vor schimba, vei putea spune cu oarecare mândrie:

Și eu am contribuit la realizarea acestei biserici!

 

Pr. Paroh, Vasile Armanca

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *