Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

Scoala de vara de la Unirea si Chirileu s-a incheiat

Publicat

- 918 vizualizări

Asociația “Raza Speranței din Ardeal”, ȋn parteneriat cu Asociația “Beautiful Life” din Chirileu, au organizat ȋn perioada 29-30 august 2011 școala de vară “Să ne cunoaștem prin sport și muzică!”

Sponsor principal a fost Primăria comunei Unirea, județul Alba. Au mai fost invitate Primăria comunei Sȋnpaul, județul Mureș și Radio Delta FM, Ocna Mureș. Materialele promoționale au fost realizate de d-nul Ovidiu Ilea, expert in publicitate.

S-a dovedit o idee inedită și dorința voluntarilor de a prezenta comunității cele mai reușite acțiuni ale lor, unele dintre acestea făcând parte din programul International Award for Young People.

Prin această acțiune voluntarii Asociației “Raza Speranței din Ardeal” au organizat pentru invitați spectacole de muzică populară și ușoară, ȋntreceri sportive, parada modei din deșeuri reciclabile, inițiere ȋn tehnica topografică și vizită la Centrul Rezidențial pentru seniori “Casa bunicilor”. Scopul acestei actiuni a fost ȋncurajarea dezvoltării intereselor personale şi a aptitudinilor practice a unui numãr cât mai mare de tineri din localitãţile Chirileu şi Unirea, promovarea spiritului de echipã, solidaritatea şi toleranţa între participanţi. S-a dorit inițierea colaborării interregionale dintre cele două zone, privind schimbul de bune practici, modele de dezvoltare comunitarã durabilã și crearea de alternative de petrecere a timpului liber.

La Chirileu am fost așteptați de un grup de 50 de copii și tineri, nerăbdători să participe și să-I cunoască pe voluntarii noștri.

Au fost momente emoționante: când a trecut prin sat grupul voluntarilor, copiii și tinerii din Chirileu au ieșit rând pe rând din curți, iar ȋnsoțiți de mame, bunici, tați, frați s-au alăturat evenimentului. Atât la Unirea cât și la Chirileu, auditoriul a fost foarte ȋncântat, oamenii venind să asiste la spectacol ȋn număr neașteptat de mare. Au fost foarte emoționați și ȋncântați de talentele acestor copii și tineri! Și mai ales, că reprezintă o onoare de a-i avea ȋn comunitatea lor.

Ideea acestei acțiuni aparține Președinților celor două asociații: Udrea Maria-Elena și Cerghizan Adela. Instructori au fost:

Secțiunea “Interpretare vocală individuală și de grup” – Dl Rosza Cristian, unde au excelat Ana-Maria Spȋnu (Vice-Președinte Ong “Raza Speranței din Ardeal”), Mădălina Căpraru și Formația “Muguri” din care fac parte: Daniela Tia, Andreia Lăcătuș, Laura Popa și cele două soliste de mai sus;

Secțiunea “Abilități sportive” – Dl Hanu Viorel (Vice-Președinte Ong “Raza Speranței din Ardeal”) unde au excelat Arina Ceteraș, Alexandra Gȋrlea, Mădălin Orga, Claudiu Bȋrsan;

Secțiunea “Voluntariat pentru o comunitate sustenabilă” – D-na Udrea Maria Elena (Președinte Ong “Raza Speranței din Ardeal”), unde voluntarele au realizat Parada Modei cu vestimentație din material reciclabile; copiii din Chirileu au fost inițiati ȋn analiza calitativă a apei.

Au fost invitate d-șorele Ioana Mureșan și Beatrice, pentru un recital de muzică folk.Voluntarii i-au ȋnvățat pe copiii și tinerii din Chirileu exerciții de ȋnviorare, alergare ușoară, mișcări de dans pe muzică. Ana-Maria a identificat copiii și tinerii cu aptitudini muzicale și de dans.

Tinerii și copiii au fost foarte mulțumiți de cum s-au desfășurat activitățile și de noile lucruri pe care le-au ȋnvățat despre ei și ceilalți. Acest proiect și-a atins scopul, acela de diseminare a abilităților și rezultatelor voluntarilor ȋn cele două comunități, de identificare a abilităților artisitice și sportive la copiii și tinerii din cele comunități, și implicarea unui număr cât mai mare de copii și tineri.

Ambele asociații fac parte din reţeaua socială RSC, care este formată din corporaţii, organizaţii non-guvernamentale şi alţi parteneri sociali. Are ca scop promovarea responsabilităţii sociale ȋn comunitate.

Mai multe imagini de la eveniment aici.

Maria-Elena Udrea

Președinte

Asociația “Raza Speranței din Ardeal”

Loc.Unirea II, Alba

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *