Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Naveta asistentelor de la Ocna Mureş plătită de Spitalul de Urgenţă Alba

Publicat

- 416 vizualizări

Asistentele din spitalul Ocna Mures protestand impotriva inchiderii spitalului

Costurile lunare ale decontării navetei pentru cele 41 de asistente şi infirmiere care provin de la fostele spitale din Ocna Mureş şi Zlatna vor fi de 6.500 lei. Suma va fi suportată din bugetul propriu al Spitalului de Urgenţă.

În urma închiderii spitalului din Ocna Mureş, la 1 aprilie 2011, un număr de 27 de asistente medicale şi infirmiere au fost redistribuite la Spitalul judeţean de Urgenţă din Alba Iulia.  Prima problemă cu care s-au confruntat, încă din primele zile de muncă, a fost legată de cheltuielile de transport. Astfel, asistentele şi infirmierele au constatat că trebuie să suporte din propriul buzunar naveta,  care se ridica în fiecare lună la 300 de lei,  dintr-un salariu, în medie, de 1.000 de lei.

„Noi am insistat pe lângă conducerea spitalului să suporte cheltuielile legate de navetă, pentru că mare parte din salariile personalului medical se duce pe transport. Apoi, asistentele medicale şi infirmierele sunt foarte apreciate pentru munca depusă în cadrul spitalului“, a subliniat  Marius Sepi, liderul Sanitas Alba pentru Adevarul se Seara Alba Iulia
 

„Am hotârât să suportăm cheltuielile de transport pentru 27 de asistente şi infirmiere care provin de la fostul spital din Ocna Mureş şi pentru alte 14 care au fost redistribuite la noi de la fostul spital din Zlatna. Va fi decontat costul biletelor sau abonamentelor de autobuz sau cantitatea de combustibil prevăzută de lege. În cazul în care vor folosi maşina personală, le-am cerut să se înţeleagă în aşa fel,  încât să fie ocupate toate locurile din respectivul autototurism, nu fiecare să-şi folosească propria maşină. Decizia care se va aplica de miercuri“, a declarat pentru Adevarul de seara Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului judeţean de Urgenţă. Costurile lunare se ridică la 6500 lei.

Strategia anunţată în momentul închiderii spitalelor din Alba  prevedea înfiinţarea unor  secţii externe ale Spitalului Judeţean în spitalele desfiinţate, în limita a 1.915 paturi care pot fi finaţate de Casa de Asigurări de Sănătate în Alba. Deocamdată, a rămas doar în stadiu de promisiune.

 

Sursa: Adevarul de seara Alba Iulia

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *