Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Liceul Teoretic Petru Maior Ocna Mureş – Între tradiţie şi performanţă

Publicat

- 843 vizualizări

Olimpicii de la Liceul teoretic Petru Maior Ocna Mures

Elevii … la sfârșit de an școlar…

În tradiția școlii este deja marcată participarea elevilor la etapa națională a olimpiadelor școlare la diverse materii. Dacă în anul 1994 aveam 7 olimpici la etapa națională, în anul școlar 2010/2011 la etapa națională au participat 4 elevi.

Disciplinele umaniste au fost reprezentate  de următorii elevi care s-au făcut remarcați la nivel județean și național: Sărmașiu Andreea cls. a XI-a,  Băilă Adelina cls. aXII-a, Chira Vladina cls. aX-a, Divricean Ioana cls. aX-a, Kociș Daria cls. aVIII-a, Tiru Patricia cls. aVIII-a, Konya Andrei cls.IX-a, Dohan Samuel cls. a XII-a, Leahu Darius cls. aVII-a, Bordean Evelina cls. a IX-a, Sanislav Florina cls. aXII-a, elevi îndrumați de profesorii lor (Stanciu Aurora, Vasilca D. Carmen, Szilaghi Sanziana, Cărunta Teodora, Rogojan Viorica, Tecar Dan, Darjan Luminița, Popa Laura).

Dintre aceștia, eleva Sărmașiu Andreea din clasa a XI-a C a participat la mai multe discipline obținând rezultate foarte bune. La limba și literatura română s-a clasat pe locul I, calificându-se la etapa națională unde a ocupat un loc foarte bun. La limba latină a obținut premiul I la etapa județeană urmată de calificarea la etapa națională. De asemenea, s-a clasat pe locul II la etapa județeană a olimpiadei de limbă franceză, calificându-se la etapa națională.

Absolvirea clasei a XI-a cu media 10 în anul școlar 2010/2011 este o dovadă a setei de cunoaștere și autodepășire a acestei eleve, puse în valoare încă din clasa a IX-a. Performanțele atinse prin muncă an de an, de la implicarea în proiecte județene și naționale până la obținerea în anul școlar precedent (2009/2010) a două mențiuni la etapa națională a olimpiadei de limba și literatura română George Călinescu și a olimpiadei de limba latină.

Interes pentru  instruire a manifestat și eleva Divricean Ioana din clasa a X-a C care a obținut premiul I la etapa județeană a olimpiadei de limba latină și calificare la etapa națională. La limba franceză a primit premiul II(Locul I) la etapa județeană și a participat la faza națională unde s-a clasat pe un loc bun.

Cultivarea dragostei de țară și interesul pentru cunoașterea istoriei așa cum au scris-o străbunii sunt sentimente de care a dat dovadă elevul Dohan Samuel din clasa a XII-a , care a participat la etapa naționlă a  olimpiadei de istorie.

Pentru că religia a stat la baza unității și continuității acestui popor, latura spiritualității comunității noastre a fost la înălțimea celorlalte discipline. Eleva Băilă Adelina din clasa a XII-a a participat la etapa națională a olimpiadei de religie, la care în anul școlar precedent a ocupat locul I. De asemenea a obținut o mențiune la olimpiada de limba și literatura română, faza județeană.

Disciplinele reale nu au fost mai prejos anul acesta școlar astfel că și aici elevii liceului nostru au purtat numele școlii lor cu cinste: Verdeș Bogdan cls. aVII-a, Popescu Georgiana cls.  aVII-a, Moldovan Cadmiel cls. aIX-a, Neamțu Andreea cls. aVII-a, Mureșan Ioana cls. a X-a, îndrumați de profesorii lor: Chira Paula, Verdeș Marinela, Hosu Mihaiela, Tia Corina.

Elevul Moldovan Cadmiel a participat la etapa națională a olimpiadei de TIC, dar a obținut și locul II la olimpiada de chimie etapa județeană dovedind o preocupare permanentă pentru demersul instructiv educativ.

Pentru rezultatele și performanțele din acest an școlar, dar și pentru munca asiduă pe care o depun an de an,  merită să fie felicitați toți cei implicați: părinți, elevi și dascălii lor.

Director, prof. Carmen Vasilca

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *