Suntem şi pe:

Articolele zilei

Judecatorii din Aiud au decis: Primarul din Ocna Mures ramane cu amenda de 15.000 lei.

Publicat

- 402 vizualizări

Augustin Dragut Primar Ocna Mures 2008-2012

Primarul a fost amendat de Inspectoratul în Construcţii pentru că a avizat construirea magazinului Plus, prăbuşit în alunecările de teren din decembrie 2010. Judecătoria Aiud a respins plângerea formulată de Augustin Drăguţ.Ancheta Inspectoratului  în Construcţii a  demarat imediat după prăbuşirea magazinului Plus, în decembrie 2010. Augustin Drăguţ a depus o plângere contravenţională la Judecătoria Aiud. Marţi, judecătorii de aici au considerat că amenda primită de edilul şef este îndreptăţită.

"Consider că sunt nevinovat, că nu am greşit cu nimic în eliberarea autorizaţiei de construcţie pentru ridicarea magazinului Plus. Am solicitat toate informaţiile şi documentele de care era nevoie. Simt că aici sunt alte presiuni, este altceva, dar eu nu o să mă las, ştiu că am dreptate“, a afirmat primarul din Ocna Mureş. Augustin Drăguţ pentru Adevarul de seara Alba Iulia.

" La o intalnire la care au participat alaturi de prefect, reprezentantul Ministerului Economiei, Sorin Gaman, director adjunct al Agentiei Nationale a Resurselor Minerale, Sorin Copaescu, director general Conversmin, profesor Florian Zamfirescu, Universitatea Bucuresti si Gyuri Deak, director general la Institutul National de Cercetare- Dezvoltare pentru Protectia Mediului Bucuresti. La discutii au mai luat parte reprezentanti ai Minesa- Institutul de Cercetari si Proiectari Miniere Cluj, directori din cadrul Societatii Nationale a Sarii si directorul Salina Ocna Mures, Sorin Cristea,

alaturi de reprezentanti  ISU Alba si ai administratiei locale din Ocna Mures, s-a spus de catre cei in masura că dezastrul care a dus la prabusirea Magazinului Plus s-a datorat unei explozii in subteran la peste 260m adancime ca urmare a acumularii gazelor aflate sub presiune" a declarat pentru Ocna Mures Online domnul primar. Va face recurs la decizia Judecătoriei care urmează să se judece la Tribunalul Alba.

„S-au făcut anumite verificări încă de la începutul lunii ianuarie. Conform legii 50/2001 pentru eliberarea autorizaţiei de construcţie trebuie obţinute unele avize şi aprobări. În cazul de la Ocna Mureş, primarul nu a mai aşteptat avizul Institutului de Cercetări Miniere din Cluj-Napoca“, a precizat Sorin Săbăduş, directorul Inspectoratului Teritorial în Construcţii Alba pentru Adevarul de seara Alba Iulia. Autorizaţia de construire a magazinului Plus a fost emisă cu o săptămână înainte de primirea avizului din partea institutului de la Cluj-Napoca. În avizul respectiv se specifica că nu este recomandă construcţia în zona respectivă.

Studii de 500.000 lei

Guvernul a alocat în urma alunecărilor de teren din Ocna Mureş, de la sfârşitul anului trecut, două milioane de lei. Un sfert din această sumă va fi folosită pentru studii geo-fizice şi hidrologice. Lucrările au fost atribuite abia după a patra licitaţie. Costurile sunt estimate la 500.000 lei, iar lucrările sunt planificate să dureze şase luni.

„Astăzi semnăm contractul cu Institutul Minier din Cluj Napoca, care va face studiul hidrologic şi cu Direcţia de măsurători geo-topo din cadrul Ministerului Mediului, care se va ocupa de studiul geo-fizic. Raza de acţiune a specialiştilor va fi pe o suprafaţă de două hectare, în apropierea craterului format în decembrie 2010. Sondarea se va face până la o adâncime de 20 de metri“, a explicat primarul Augustin Drăguţ. Dacă studiile sunt finalizate la timp, primele lucrări pentru refacerea zonei afectată de alunecări, situată în imediata apropiere a centrului oraşului, ar urma să înceapă în 2012.

Articol realizat cu participarea ziarului Adevarul de Seara Alba Iulia si site-ul Ocna Mures Online

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *