Suntem şi pe:
Clinica Sante

Am primit la redactie

Intai iunie 2011 in Ocna Mures

Publicat

- 747 vizualizări

Am primit la redactie:

A fost odata ca niciodata

… un oras frumos.Cu locuri frumoase si oameni linistiti.Aveam industrie,locuri de munca si locuri unde ne puteam relaxa.Era tot ce aveam nevoie.
Dar cum am spus aveam… ce avem acum?
Nu avem industrie,nici locuri de munca nici locuri unde ne putem relaxa .Nimic!
Cei mai batrani si nu numai isi amintesc de Soda si Salina,confectiile metalice si Prestarea ,Igo si santiere, azi ce mai avem? Soda sa stins,Prestarea idem Salina in curand.Nu mai avem nimic.
Dar acum vom vorbi despre altceva.Ceva ce se poate face cu finantari minore pt un oras.
Parcul si strandul…locul unde mergeam sa ne relaxam acum 10-15-20 de ani. Iarba verde ,restaurant si muzica ,tot ce  trebuia omului sa se simta bine, plus o baie in strand.
Azi ce mai avem ? Buruieni, niste hinte si cateva bucati de lemne, banci rupte si multa mizerie in parc…moloz ,dune de pamant,lucrari neterminate la strand..
Unde se mai poate ocnamureseanul relaxa?In balcon?
Da ..se poate relaxa pe Banta si la Mures, dar si acolo e plin de mizerie.
Insa se pot remedia multe.Parcul se poate curata (sunt o gramada de persoane care primesc ajutor social ,si care ar putea fi pusi sa curete parcul,dar sa il curete nu sa stea la umbra cum au obiceiul) se poate utila cu balansoare,hinte si tobogane, se pot pune banci noi iar cele vechi se pot vopsi.Deci s-ar putea face ceva.
Este vorba doar de vointa .
Strandul este alta problema, el fiind in administrarea unei persone private,deci aici numai el se poate implica, dar de ce nu o face ?I-ar aduce un castig bun pe perioada de vara. Sunt ferm convins ca lumea din Ocna Mures si localitatile limitrofe ar veni la strandul de aici decat sa mearga pana la Aiud sau Turda.Dar poate nu se vrea sau nu sunt bani pentru asa ceva .
Inchei aici cu speranta ca cineva va face ceva pentru rezolvarea acestor probleme.
Vreau sa mergem la o plimbare printr-un parcul curat nu ocolind gramezile de mizerie existente.
Insa asta vom mai vedea…”

As dori sa mai completez la acest articol cateva randuri pentru ca e 1 iunie:

De cele mai multe ori de intai iunie, copii se distreaza prin parcuri si locuri de joaca sarbatorind astfel ziua lor. In Ocna Mures locurile care ar trebui sa fie pline ochi de copiii care se distreaza …sunt cam goale. Parcul orasului e vai de el ce sa mai zicem de locul de joaca din parc… Poate celalalt parc de joaca dintre blocuri mai  poate spala rusinea…unora. Pozele trimise atasate la articolul de mai sus vorbesc de la sine:

 

 

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *