Suntem şi pe:

Articolele zilei

Fostul spital din Ocna Mures posibil sa devina centru multifunctional

Publicat

- 449 vizualizări

Spitalul inchis din Ocna Mures

Ministerul Sănătăţii a publicat astăzi, în dezbatere publică, pe pagina de web www.ms.ro, la secţiunea Transparenţă Decizională, proiectul de  Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea art. 5 din  Ordonanţa Guvernului nr. 70/2002 privind administrarea unităţilor sanitare publice de interes judeaţean şi local.
Conform proiectului de act normativ, consiliile judeţene sau locale vor putea înfiinţa centre de sănătate multifuncţionale, ca unităţi fără personalitate juridică, în structura spitalelor judeţene sau municipale, în localităţile în care nu există unităţi sanitare cu paturi.

Centrele de sănătate multifuncţionale pot avea o structură formată din cabinete de specialitate, între 5 şi 20 paturi pentru spitalizarea de zi, compartiment de primire a urgenţelor, laborator de analize medicale şi/sau laborator de radiologie imagistică.
 

Centrele de sănătate multifuncţionale nu se vor putea organiza în localităţi care au şi unităţi sanitare cu paturi.

Despre acest apect, senatorul PDL Alexandru Pereş a precizat pentru alba24.ro: „Un lucru bun care ar putea fi realizabil la Ocna Mureş. Deocamdată, proiectul este în dezbatere publică, dar cred că este posibil şi l-aş ruga pe domnul primar, de astă dată PNŢCD, de la Ocna Mureş (n.r. –Augustin Drăguţ), să-şi îndrepte mai mult atenţia pe posibilitatea de a înfiinţa la Ocna Mureş un centru multifuncţional, în clădirea vechiului spital, care poate avea o structură formată din cabinete de specialitate, între 5 şi 20 paturi pentru spitalizarea de zi, compartiment de primire a urgenţelor, laborator de analize medicale, laborator de radiologie imagistică. Acest centru multifuncţional ar putea să fie legat de Spitalul municipal Aiud”.
Conform politicianului, decizia cu privire la acest aspect trebuie luată de către Consiliul Local Ocna Mureş.

Publicitate

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *