Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Noutati de la conferinta de la Budapesta, 3 mai 2011

Publicat

- 351 vizualizări

Prezentare Ocna Mures

Conferinta a fost gazduita de Ministerul de Interne al Ungariei, sub egida prezidentiei la Consiliul European din acest an. Scopul conferintei a fost sa obtina o imagine de ansamblu asupra proceselor demografice europene (descresterea fertilitatii, imbatranirea populatiei, tendintele de migrare), in special cu privire la efectul acestor procese asupra zonelor urbane, dar si la posibilitatile de raspuns prin politici urbane relevante si inovative.

Trei categorii de orase/situatii au fost prezentate:
1) Orase in expansiune – unde eforturile trebuie orientate catre solutionarea problemelor de integrare a noilor locuitori. Aici si-au prezentat situatia orasele Stockholm si Birmingham, cu interventia si a reprezentatilor din partea Ministerului Mediului din Finlanda si Irlanda;
2) Orase stabile demografic – care se confrunta cu probleme de imbatranire si modificare a structurii populatiei. Orasul Brno a fost cel prezentat. La aceasta categorie au mai participat reprezentanti ai Ministerului de Mediu, Dezvoltare, Transport si Locuinte din Franta, precum si ai Ministerului de Interne al Olandei ;

3) Orase in diminuare – cu probleme de rederesare a bazei economice. Orasele care au prezentat au fost Magdeburg si Ocna Mures. Au mai participat reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, Cladirilor si Dezvoltarii urbane din Germania, alaturi de Ministerul de Dezvoltare Regionala si Turism din Romania – Dna Director General Anca Ginavar.

Prezentarea orasului nostru a fost foarte bine apreciata de catre audienta in general, dar si de Dna Anca Ginavar in particular.

Directia principala de dezvoltare identificata pentru orasul Ocna Mures este aceea de a-i readuce statulul de statiune balneara si a il reintroduce in circuitul turistic. De asemenea diversificarea activitatilor economice, in special prin industre mica si mijlocie, agricultura, turism si, nu in ultimul rand, infiintarea unui centru sportiv regional.

Pentru aceasta este nevoie in primul rand de mobilizarea si valorificarea tuturor resurselor de la nivel local, dar si de sustinere de la nivel regional, national si chiar si european.

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *