Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Sângele apă nu se face!

Publicat

- 1.382 vizualizări

Am scris în urmă cu ceva timp aici despre Iulia, mamă, soție, profesor, director al unui mare liceu din Arad și de câțiva ani, sportiv amator care se antrenează singură și participă pe banii ei la diferite concursuri de maraton, fie în țară, fie în străinătate.

Iulia Ghinga (Pușcaș pe numele de fată) este născută în Ocna Mureș și are o fată Anda care anul viitor face 18 ani. Cum ”sângele apă nu se face”, Anda iubește sportul, mai ales tenisul. Antrenată de mică chiar de tatăl ei, Radu Ghinga, tenisul i-a adus Andei o bursă de studii la o universitate din Texas!

Radu, Iulia, Anda și cățelul lor, Pollo, care o însoțește mereu pe Anda la teren (”copilul” de mingi…)

Anda Ghiga devine a treia tenismenă din Arad care ajunge, (și) grație sportului alb, la studii în Statele Unite ale Americii, după Karina Goia (Barry University Miami) și Rebeca Mitrea (DePaul University Chicago).
Arădeanca noastră, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn”, va urma cursurile Midwestern State University (MSU), o universitate publică din Wichita Falls, Texas, care are peste 6.000 de studenți.
Am obținut o bursă completă la MSU, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Până în toamna anului viitor, când voi pleca în SUA, încerc să particip la cât mai multe turnee din Circuitul ITF de senioare, inclusiv la Trofeul «Ilie Năstase» din Arad. Bineînțeles, și în Statele Unite voi juca la turnee ITF, atât cât îmi va permite programul universitar”, spune Anda Ghiga, sportivă care este antrenată de tatăl său.

MSU, ofertă bogată

Midwestern State University are în oferta sa 5 discipline sportive pentru băieți (baschet, fotbal american, golf, fotbal și tenis) și 8 pentru fete (baschet, cros, tenis, golf, fotbal, softball, volei și atletism).

Activitate intensă la junioare și senioare

Născută în anul 2002, Anda Ghinga ocupă locul 2033 în ierarhia ITF a senioarelor, având turnee jucate în: Finlanda, Grecia, Cehia, Ungaria și România. Turneul de debut a fost, normal, la Arad, în 2017, când a beneficiat de un wild-card din partea directorului de turneu al ITF Arad, Anela Freer.


În Circuitul ITF al junioarelor, Anda a evoluat în acest an an la șase turnee din țară și străinătate, în calificări.
În clasamentul intern, Ghinga ocupă poziția 116 la Under 18, respectiv 57 la senioare. Luna trecută, tenismena legitimată al ACS Cristal Hunedoara a ocupat locul secund la Trofeul „CSM Oradea”, 3-6, 1-6 în finala senioarelor cu Alexia Puiac (CS Marc Tenis Cluj-Napoca).

Diplomă de excelență

Recent, Anda Ghinga, dar și cealaltă tenismeană de frunte a Aradului, Iulia Marko, a fost recompensată cu diplomă de excelență, în cadrul unei gale organizate de CS Tenis Fan Arad, FR de Tenis (reprezentată la Arad de Florin Ardelean) și Consiliul Județean Arad.

Sursa: specialarad.ro

Citește mai departe