Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Situaţia oraşului Ocna Mureş va fi prezentată la o conferinţă internaţională la Budapesta

Publicat

- 348 vizualizări

Prezentare oras Ocna mures

O delegaţie a Primăriei  Ocna Mureş va fi prezentă săptămâna viitoare la Budapesta la o conferinţă internaţională, organizată de Uniunea Europeană. Conferinţa se va desfăşura în perioada 2-3 mai la Palatul Parlamentului din Budapesta şi vor participa reprezentanţi ai oraşelor Barcelona, Stockholm, Magdeburg şi evident, Ocna Mureş.

Primăria Ocna Mureş va prezenta proiectul “Consecinţele proceselor demografice asupra zonelor urbane”, un studiu de caz amănunţit asupra situaţiei actuale a oraşului. Din delegaţie fac parte ing. Ioan Rece şi primarul Augustin Drăguţ. Oraşului Ocna Mureş i-a fost oferită această şansă, de a accede direct la fondurile UE, de către primarul oraşului Timişoara, care este la curent cu situaţia economico-socială dezastruoasă prin care trece acum oraşul de pe salină.

“Le vom oferi reprezentanţilor UE prezenţi la conferinţă un studiu de caz exact referitor la soarta comunităţii noastre în care natalitatea a scăzut dramatic, şomajul a crescut în ritm ameţitor iar forţa de muncă a cunoscut o migraţie masivă. Vom arăta că în acest ritm, peste 10 ani, oraşul Ocna Mureş va avea doar puţin peste 1000 de locuitori" a declarat domnul primar Augustin Dragut.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *