Suntem şi pe:
Clinica Sante

Am primit la redactie

Welcome to Ocna Mures

Publicat

- 799 vizualizări

Am primit de cateva zile un articol pentru a fi postat la rubrica „Am primit la redactie”. Am tot stat pe ganduri, am tot asteptat nu stiu ce dar pana la urma am decis sa il public. Daca era alta alternativa, ma refer la un alt articol cu un subiect mai frumos pe aceeasi tema postam dar din pacate alta e realitatea, asta de mai jos:

„Nici nu stiu cu ce sa incep…
Dar sa incepem cu inceputul…intrarea in oras…podul..distrus, dupa ce o firma de amatori au plombat podul pe ploaie.Urmeaza privelistea nemaipomenita si total „adecvata” intrarii intr-un asa zis oras, containerele de gunoi cu curatenia de langa ele ,gratie lucratorilor care au grija de ele. Asta e pe partea stanga a intrarii.de cealalta parte …treapta a 2-a, s-au ce a mai ramas din ea gratie tiganilor care au distrus tot si totodata gratie celor care au decis sa faca cos de gunoi acolo (probabil locatarii obositi sa treaca drumul la containere).

Intram in cartier pe strada Malinului. Vedem mizeria existenta si un gunoier plictisit si obosit de nesomn.Cosuri de gunoi pline de resturi din cele mai diversificate aruncate la fel de unii locatari plictisiti si lasate acolo de acelasi gunoier (doar el matura nu si goleste).
Ceva mai departe calul lui „Gelula” paste alene pe zonele verzi ale cartierului fara ca nimeni sa il bage in seama (autoritati, pt ca locatarilor li s-a facut lehamite sa mai faca sesizari).Dar nu e  vina lui.Ce stie bietul animal?Ca lumea s-a saturat de „gramajoarele” urat mirositoare lasate sub geamurile oamenilor?

Iesim din cartier si mergem spre oras.
Vedem SODA amutita, in asteptarea unei solutii care nu mai vine.Defapt intreg orasul e mut! Ceva mai incolo SALINA la fel de tacuta si in cautare de solutii.Daca la SODA e mai greu la Salina se mai poate face ceva cu investitii minime dar….cine stie..poate..vreodata..
Trecem de Salina si ajungem la „locul” unde erau baile sarate  odata foarte renumite (ce vremuri!), acum sterse de pe fata pamantului.

Parcul…care parc?Mai avem asa ceva? Nu mai avem…in schimb  avem o groapa! Mareee si neglijata! Oare ce se va face cu ea? Nimeni nu stie.Probabil va ramane un punct de atractie pentru inca multa vreme.

Trecem si peste groapa si ajungem in centrul orasului.Care oras? Unde sunt oamenii? Orasul e pustiu.Din cauza ploii? Nu cred,e pustiu mereu! Oamenii stau in case obositi de greutati.Asta suntem,un oras obosit cu oameni necajiti!
Nu putem trece de centru fara sa ridicam capul spre locul unde este spitalul.Din nou intrebam..care spital? Nici macar asa ceva nu mai avem. Ce spital? Vrem prea mult.Nu mai avem nici macar sectia de primire urgente(garda).
Priviti unde am ajuns…

Defapt daca privim in dreapta spitalului vedem opusul…cimitirul.INFIORATOR!!!
Ce ar mai fi in orasul nostru de vazut?Strazi pline de noroaie si gropi,mizeriile de langa gropi,o piata de animale fara nici o utilitate dar taxabila, un castel care ar trebui sa fie monument, pe cale de distrugere si multe altele care nu imi vin acum in minte. Asta e OCNA MURES,asta avem.
Intrebarea este ce vom avea pe viitor daca putem vorbi de viitor in orasul nostru.Vom avea din nou SODA? Vom avea  Salina? Vom avea BAILE SARATE din nou? Vom avea SPITALUL? Vom avea alti investitori? Vom avea un loc de munca? Vom avea drumuri si curatenie? S-AU NU VOM AVEA NIMIC? Cine oare cunoaste raspunsurile ? Poate nimeni…doar traim in OCNA MURES si asta spune tot!!!”

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *