Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

Arta si traditiile – valorile unei comunitati

Publicat

- 625 vizualizări

In data de 29.03.2011 la Casa de Cultura a orasului Ocna Mures a avut loc deschiderea Centrului de Pictura din cadrul proiectului Arta si Traditiile-Valorile unei Comunitati.
Proiectul propus a pornit de la o stire de presa din care aflam ca lucrari ale unor copii din Ocna Mures au fost premiate la un Festival de Pictura pentru Copii din Tokio.
Asociatia Sincretic-Art Alba Iulia a dorit sa stabileasca o colaborare cu acesti copii ai caror talent a fost slefuit timp de peste 37 de ani de domnul profesor Horia Herteg, dar dupa pensionarea acestuia copiii au ramas fara nici un fel de sprijin in stradania lor de a-si cultiva talentul. O parte din copii sunt membri ai Ansamblului Folcloric „Traditii Uiorene” al Casei de Cultura Ocna Mures, de aceea proiectul este bazat pe sincretismul dintre arta plastica si traditiile locale.
Sala din incinta casei de cultura pusa la dispozitie de catre Consiliul Local a fost gazda deschiderii oficiale a Centrului de Pictura, dupa zugravire achizitionandu-se mobilierul si materialele de lucru necesare. Sala este astfel amenajata sa aiba utilitati diverse si sa poata gazdui si alte manifestari ale comunitatii, in special a tinerilor.
Ii va coordona, domnisoara Ioana Raica-profesor de arte plastice, desen si pictura la Centrul de Pictura „Augustin Bena” Alba Iulia.

Liana Stoica-Casa de Cultura Ocna Mures

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *