Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

Alte trei zile de campanie la GSCI Ocna Mures

Publicat

- 403 vizualizări

A cincea zi de campanie

Ora 8,30 – Toţi mebrii din campanie îşi pun emblemele de campanie, pe care le vor purta zilnic până la terminarea  campaniei, în timpul desfăşurării activităţilor programate.
Prima verificare a becurilor din sălile de clasă. S-a notat câte becuri sunt în total în fiecare sală de clasă, câte sunt aprinse din ele.
Ora 9,20 – A doua verificare a becurilor din sălile de clasă.
Ora 10,40 – Echipele de elevi afişează în fiecare sală de clasă descrierea concursului “Azi învăţăm pe bani” şi invită elevii să se adune în pauza mare în curtea şcolii pentru a urmări un spectacol de tip “Just happening”.

Ora 10,50 – “ Just Happening”
Un grup de elevi (3 fete din echipa de campanie şi Ţitruş Claudiu, elev în clasa X-B, diriginte Vigh Alexandru) prezintă detaliat semnificaţia evenimentului “Ora Pământului”, de ce trebuie să economisim energie, de ce trebuie să protejăm mediul. Transmiterea mesajului se face prin procedee ca pantomima, personificare, narator.
Se împart fluturaşe pentru elevi în care se popularizeaza concursul lansat “Azi învăţăm pe bani”

Ora 11,30 – Ni s-a alaturat şi echipa de elevi înscrisă în programul “Şcoli pentru un viitor mai verde”, coordonaţi de prof. Udrea Maria Elena.
Avem şi partener media : Radio Delta Ocna-Mureş, reprezentat prin dl. Babu Mircea şi Radio Cluj, ştirile în limba maghiara, corespondent prof.Bako Botond din Aiud.

A şasea zi de campanie

Ora 9,20 – Echipele de elevi  verifică becurile din sălile de clasă şi ateliere.Notează câte becuri sunt în total în fiecare clasă şi câte sunt aprinse din ele.
Ora 9,50 – Echipele de elevi amenajează punctele de colectare selectivă pentru sticlă de plastic, doze de aluminiu, hârtie, carton,  pentru buna desfăşurare a concursului “Azi învăţăm pe bani”
Ora 10,40 – Echipele de elevi afişează în fiecare sală de clasă descrierea concursului “Şcoala noastră este verde” şi invită elevii să  se adune în pauza mare în curtea şcolii pentru a urmări un spectacol de tip “Just happening”.

Ora 10,50 – “ Just Happening”
Echipa de elevi  ( elevul Mureşan Beniamin, clasa XII-a A, diriginte prof. Onac Corina; elevele Tat Flavia, Sătmar Irina, Baghiu AnaMaria, Lăcătuş Andreea, Tia Daniela, clasa X C, diriginte prof. Udrea Maria Elena) înscrisă in programul “Şcoli pentru un viitor mai verde” , coordonaţi de prof. Udrea Maria Elena, au prezentat concret (experiment live) modul de obţinere a biogazului, biogaz care poate constitui o sursă alternativă  energie. Experimentul a fost urmat de o paradă de  rochii realizate din materiale reciclabile
S-au împărţit fluturaşe de reamintire pentru desfăşurarea concursului “Azi învăţăm pe bani” .
S-a popularizat noul concurs lansat “Şcoala noastră este verde”.
S- a început derularea concursului “Azi învăţăm pe bani” prin preluarea pe bază de tabel şi cântărire de la elevi a materialelor reciclabile şi colectarea lor selectivă în punctele amenajate.
Ora 11,30 – S-a lărgit cercul celor implicaţi in derularea campaniei. Un grup de elevi s-a oferit să-şi arate talentul artistic. Coordonator bibl.Bugan Luminiţa.
Incercăm să apărem şi la televizor. Am postat înregistrarea video despre întreaga activitate la Realitatea Tv – Martor ocular.

A şaptea  zi de campanie

Ora 8,40 – Echipele de elevi  verifică becurile din sălile de clasă şi ateliere.Notează câte becuri sunt în total în fiecare clasă şi câte sunt aprinse din ele.
Ora 10,00 – Cerem ajutor profesorilor! Vrem să mobilizăm întreaga şcoală pentru a aduna deşeurile produse în intervalul orar 8,00 – 10,50.
Ora 10,40 – Echipele de elevi mobilizează colegii rugându-i să-şi adune deşeurile proprii la coşul de gunoi amenajat în faţa intrarii principale, invită elevii să  se adune în pauza mare în curtea şcolii pentru a urmări un spectacol de tip “Just happening”.

Ora 10,50 – “ Just Happening”
Lansăm trupa AMONEX (elevii Blaga Marius, nume de scenă M.C. Amon, şi Herlea Bogdan, nume de scenă M. C. Lexx, clasa IX A, diriginte prof. Rasa Maria). Ne cântă o piesă muzicală gen rap  cu versuri despre iarbă verde, cer senin pe care se văd clar stele, covor colorat de flori, păsări ce căntă în pomi cu coroană verde şi deasă, lucru posibil numai dacă protejăm natura din jurul nostru.
S-au împărţit fluturaşe de reamintire pentru desfăşurarea concursului “Şcoala noastră este verde”.
S- a continuat derularea concursului “Azi învăţăm pe bani” prin preluarea pe bază de tabel şi cântărire de la elevi şi profesori a materialelor reciclabile şi colectarea lor selectivă în punctele amenajate.
Rugăminţile noastre au fost ascultate de elevi, mesajul transmis a fost recepţionat de elevi, am reuşit curăţirea şcolii. Şcoala noastră a devenit una cu iarba verde. Încercăm să îl păstrăm verde în continuare. Elevii au înţeles că “deşeurile şi indiferenţa supără verdeaţă şi că este nevoie de colectarea atentă şi selectivă a deşeurilor.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *