Articolele zilei
Ce PERICOLE trebuie să iei în considerare când decizi să îți instalezi camere de supraveghere?
Orice adult responsabil care este conștient de valoarea bunurilor sale, înțelege importanța instalării unui sistem de securitate cu camere de supraveghere, deoarece este posibil ca locuința acestuia să fie o țintă a hoților, care sunt din ce în ce mai mulți și mai periculoși. Totuși, camerele de supraveghere vin cu propriile riscuri și pericole, deoarece sunt cunoscute cazuri în care sistemul acestora a fost hackuit și au ajuns să fie folosite împotriva proprietarului. De aceea, ar trebui să fii foarte atent unde le poziționezi și care sunt informațiile filmate de acestea.
Iată care sunt principalele pericole la care te poți expune:
Ai grijă să nu îți dezvălui adresa
Probabil cea mai importantă informație pe care ai putea să le-o oferi hoților este adresa ta. Camera de supraveghere nu ar trebui să fie țintită pe o zonă din care se poate deduce adresa ta, numele străzii sau numărul casei. Pentru un hacker, este suficient să afle adresa IP a camerei de supraveghere, să identifice care este furnizorul serviciului și să restrângă aria de căutări, ajungând, astfel, la zona ta. Dacă îi vei oferi și cel mai mic indiciu legat de casa ta, acesta va știi unde să te găsească.
Nu ai suficiente camere de supraveghere
Dacă un hoț îți sparge sistemul de securitate, acesta poate să își dea seama dacă ai prea puține camere și dacă există zone prin care poate accesa proprietatea ta fără a fi detectat. Poți fi sigur că un hoț va profita de o astfel de oportunitate. În funcție de mărimea proprietății tale, asigură-te că ai suficiente camere de supraveghere. Pentru majoritatea reședințelor un sistem cu 8 camere este suficient. În acest caz, vei avea nevoie de o unitate DVR cu 8 canale, care îți acoperă mai multe zone din punct de vedere al securității.
Informații despre rutina ta
Un alt aspect de care trebuie să ții cont este rutina ta zilnică. Un hacker care își dă interesul cât de cât, va observa pentru mai multe zile comportamentul tău. În scurt timp, acesta poate să îți cunoască rutina mai bine decât o cunoști tu. Bineînțeles, aceasta nu este informația pe care îți dorești ca hoții să o știe, deoarece le-ar fi mai ușor să îți spargă casa atunci când ești plecat. Variază activitățile tale cât mai mult posibil. Astfel, hoții vor fi descurajați.
Atenție la camerele care supraveghează parcarea sau ușile
Este o idee bună să ai o cameră de supraveghere la intrare, deoarece, astfel, poți afla cine vrea să te viziteze. Totuși, dacă un hacker a spart sistemul de securitate, acesta poate afla informații despre plecările tale. În scurt timp, își poate da seama câți membrii ai familiei sunt în locuință și care sunt perioadele când casa este goală. Același lucru îl poate afla și dacă ai o cameră care filmează parcarea. Soluția este aceea de a instala sisteme de iluminat smart care să se deschidă și să se închidă aleator atunci când nu ești acasă pentru a crea iluzia că locuința nu este goală.
Camerele capturează informații personale
Scopul camerelor de supraveghere este acela de a detecta atacurile din partea infractorilor, nu acela de a le oferi hoților detalii despre viața ta personală. Nu ar trebui să poziționezi camerele de supraveghere în zone în care îți desfășori activitatea în casă. În niciun caz nu ar trebui să ai camere în dormitor sau în sufragerie. Nu contează că este vorba de camera ta sau a copiilor, nu vrei să le oferi șansa infractorilor de a accesa astfel de informații.
Ține cont de aceste sfaturi! Astfel, nu te vei lăsa sabotat de propriul sistem de securitate.