Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Fantoma fotografiata in beciul Castelului Teleki din Ocna Mures

Publicat

- 1.822 vizualizări

Fantoma Ocna Mures

De ceva timp am fost intrebat de diferite persoane de ce nu spun nimic de Fantoma de la Castelul Teleki? Nu conteaza daca eu cred sau nu in asa ceva dar fara o „dovada” in acest sens am raspuns ca nu pot publica nimic despre acest subiect. Ei bine ieri am primit cateva imagini cu beciul de sub castelul Teleki din Ocna Mures pentru a le publica in premiera pentru ca foarte multa lumea nu a vazut niciodata acel loc. Pozele acestea au fost realizate  de catre Barbulescu Raluca studenta la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” care se afla zilele acestea in Ocna Mures pentru a aduna noi date pentru lucrarea sa de diploma care are ca si subiect Castelul Teleki. Imaginile sunt toate clare se vad butoaiele imense de mii de litri , doage vechi, pivnita sau beciul castelului e foarte mare pe vremuri se intra cu caruta cu boi in ea.

Printre imaginile primite mi-a atras atentia una in care se vede un „fum” ceva. Daca este marita poza se poate distinge un chip (marcat in poza 1 de mai jos). Ce este interesant este ca in acel loc nu patrunde lumina prin nici o fereastra cei care au fost in beci ieri au folosit o lanterna iar poza e facuta cu blitz. Forma „fumului” este totusi interesanta se disting doua „aripi” si intre ele un chip parca care priveste trist spre coltul din dreapta jos. Ca sunt jocuri de lumini sau nu, ca sunt aburi, fum sau chiar fantoma va las pe voi sa judecati. Curios ca urmatoarea poza (poza 2 de mai jos) e facuta imediat dupa cea cu „fumul” la distanta de cateva  secunde si dupa ce s-au mai facut 2-3 pasi spre acea incapere cu butoaie. Fumul nu mai apare deloc poza este foarte clara de altfel toate celelalte sunt la fel.

Multi batrani din sat confirma o poveste in care in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial cativa rusi au dat buzna in beciul castelului si au baut vin pana s-au imbatat. Beti crita au inceput sa traga cu armele in butoaiele imense. Mii de litri sau revarsat in incaperea in care se aflau si toti rusii s-au inecat. Pe vremea cand inca era locuit castelul adapostea un numar impresionant de butoaie in care se putea intra in picioare de catre un om. Miile sau zecile de mii de litri de vin le-au putut veni intr-adevar de hac soldatilor.

Imaginea cu presupusa fantoma nu este un trucaj, poate fi pusa la dispozitie in formatul original  pentru a fi studiata de specialisti sau de oricine vrea sa verifice veridicitatea pozei.

Mai puteti citit despre acest subiect si pe:

Adevarul de Seara Alba Iulia

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *