Suntem şi pe:
Clinica Sante

Coltu' lu' Bebitzu

Sedinta de la primaria Ocna Mures

Publicat

- 1.637 vizualizări

Anuntam cu tam-tam prezentarea unui raport final cu privire la cauzele surparii si daca mai exista pericole. Itele sunt incurcate… .Bineinteles ca nu exista inca un raport final din partea specialistilor care inca nu au fost platiti. Cu ce bani? Din cei 20 miliarde primiti de oras de la guvern. De ce? Pentru ca nu s-au aprobat.De ce nu s-au aprobat… Deja v-am bagat in ceata asa ca o luam cu incetul:

 

Sedinta la Primaria orasului Ocna Mures.Printre cei prezenti directorul general MINESA si directorul Salina SA Ocna Mures domnul Cistea. Si 7-8 cetateni care au raspuns invitatiei lansate pe pagina de Facebook.Toata lumea se astepta la un raport final din partea specialistilor. Vreau sa va reamintesc ca in urma cu o luna si jumatate aproape, orasul Ocna Mures a primit de la guvern 20 miliarde lei in bani vechi , ajutor in urma dezastrului din 22 decembrie cand un supermarket a fost inghitit cu totul fiind afectate si doua imobile din vecinatate si drumul principal de acces in oras . Cei 20 miliarde vor fi impartiti in doua, 10 merg pe constructia unui nou drum care sa inlocuieasca Strada Eminescu pe o portiune mare , cea afectata de surparea pamantului si 10 miliarde merg pe studiul amanuntit care e menit sa lamureasca definitiv problema orasului.

 

Ce s-a stabilit:

Ca 10 miliarde vor fi cheltuiti pe un drum care va face legatura intre Strada Eminescu si straga Lunga adica strada ce urca spre Uioara de Sus respectiv Noslac etc. Drumul va fi: un sens pe locul cladirii administratiei finantelor care se pare ca va fi demolata si un sens pe dupa Complex. Acest drum va prelua traficul de pe strazile Closca si Crisan, strazi care prin structura lor nu au fost prevazute pentru o circulatie intensa.Tot din acesti bani se va curata santul de drenare de sub Uioara de Sus.

Iar cu ceilalti 10 miliarde s-a stabilit ca acesti bani sa mearga pe studiul amanuntit de catre specialisti ,care sa vina cu date si rezultate concrete menite sa lamureasca oficial problema orasului. De ce? Pentru ca pana acum specialistii veniti de la Cluj nu au putut da un raspuns concret. Isi pun problema unde au disparut 150.000 m cubi de pamant, daca mai exista goluri, cat e de adanca groapa, daca craterul se va extinde , daca da incotro spre campul de sonde sau spre blocuri. Studiul pe partea orasului caci pe partea campului de sonde costul studiului va fi suportat de catre Salina SA. Pentru ca aceste intrebari care stau pe buzele tuturor sa capete un raspuns e nevoie de studii geofizice, cavernometrie, foraje de mare adancime. Toata lumea a fost de acord cu acest studiu asa ca s-a trecut la actiune: in ideea de a urgenta problema pentru ca deja a trecut jumatate din perioada de 3 luni in care trebuie sa se cheltuieasca acesti bani primarul Augustin Dragut a spus ca doreste o urgentare a procedurilor si de a aloca direct banii necesari studiului catre firma prezenta la sedinta moment in care s-a pus problema de catre juristul primariei daca e legal sa se atribuie banii asa direct si nu prin licitatie. Firma de specialisti a spus ca are nenumarate cazuri la care lucreaza si care au fost atribuite pe motivul situatiei de urgenta. Cum consiliul local a asteptat o hotarare legala pe care sa o voteze  astazi, aceasta hotatare nu a fost redactata de jurist care a spus ca se va lua ulterior  dupa ce se va documenta daca e legal sau nu atribuirea directa a celor 10 miliarde… Si asa s-a mai amanat cu inca o saptamana demararea lucrarilor…

Specialistii s-au ridicat si au plecat spunand: „Asteptam sa ne cautati cand aveti o hotarare de consiliu.Dar sa nu veniti in ultimele zile sa facem studiul. Daca studiul e bine documentat si solutiile pertinente putem merge la guvern si obtine banii necesari. Avem oameni , avem motive”

Cam asta e… Din pacate nu am aflat nici acum care e situatia orasului, mai trebuie sa asteptam inca. De ce? Judecati si dumneavoastra…

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *