Suntem şi pe:

Ocnamureseni

Serafim Armanca a scris în 2009 de pericolul unui dezastru la Ocna Mureş

Publicat

- 361 vizualizări

Serafim Armanca a trait dezastrul provocat de surparile de teren de la Ocna Mures. Familia lui a fost evacuata dupa ce locuinta a fost afectata de alunecarile de teren.Serafim Armanca are 17 ani si este elev la Seminarul Teologic din Alba Iulia.A locuit pâna nu demult lânga supermarketul Plus din Ocna Mures, prabusit în 22 decembrie 2010 în craterul format ca urmare a alunecarilor de teren. Familia sa a fost evacuata din casa parohiala, grav afectata de surparea terenului.

Constructie în zona de risc

În 20 iulie 2009 a publicat pe blogul personal un articol în care scria despre posibilitatea producerii unui dezastru. La vremea respectiva era eliberata autorizatia de constructie, iar constructia magazinului urma sa fie demarata.

„Magazinul Plus îsi construieste cladirea chiar în spatele casei mele, deci în zona de risc. Casa mea este chiar langa zona periculoasa. Zona periculoasa în acest caz înseamna ca, la orice cutremur, cei din si de lânga zona aceea cad, se scufunda. Nu înteleg cum unele persoane pot fi atât de iresponsabile încât sa puna în pericol orasul în acest mod. Vor veni experti pentru a face studiul geotehnic pentru a vedea daca în subsol nu exista goluri de aer. Aproape sigur vor gasi“, scria Serafim Armanca pe blogul sau.

E adevarat ca orasul va primi anual 15.800 de euro din impozitele angajatilor, dar oare merita pentru toti acesti bani sa pui în pericol un întreg oras?“, se mai întreba Serafim.

Din nefericire, peste aproximativ un an si jumatate afirmatiile acestuia aveau sa se întâmple în realitate, iar una dintre cauze a fost un gol de aer format în galeriile de sare.

„Mi s-a parut normal sa scriu despre acest lucru, având în vedere ca aveam detalii, si aici ma refer la harta zonelor de risc, care intrau în contradictie cu ceea ce se întâmpla atunci. Stiam si pentru ca tatal meu este preot la una din parohiile din oras.

Datorita acestui lucru am aflat de existenta hartii. Tatal meu a primit-o când a început constructia bisericii, astfel ca mi-a putut da detalii despre zonele de risc“, a afirmat Serafim Armanca cu referire la afirmatiile sale din iulie 2009.

Harta respectiva este detinuta la institutii, dar si de persoane fizice din Ocna Mures.

„Am ajuns în Ocna Mures direct sinistrat“

Elevul nu s-a aflat la Ocna Mures în momentul producerii surparii. Era la Alba Iulia, la scoala.

Mai multe despre acest articol pe Adevarul de Seara Alba Iulia

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design