Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Panica in Ocna Mures starnita de o harta

Publicat

- 987 vizualizări

Harta oras Ocna Mures din Ziarul Unirea

Articol aparut pe data de 11 ianuarie 2011 pe Ocna Mures Online:

Un articol aparul in ziarul Unirea de Alba Iulia a creat panica printre mai multi localnici din Ocna Mures. Este vorba de un articol in care este prezentata o harta a orasului cu zonele de risc in cazul unui cutremur similar celui din 1880 cand s-a inregistrat in Podisul Tarnavelor un cutremur de gradul 7-8 pe scara MERCALLI, ceea ce corespunde unui grad de max. 6 pe scara RICHTER.Harta si articolul sugereaza ca la un astfel de cutremur in zilele noastre o mare parte din oras va avea soarta magazinului Plus. In harta se confirma banuiala ca si strada Closca este luata in calcul iar crapaturile din peretii caselor si din trotuare confirma acest lucru . Ele apar in ultimul timp din cauza redirectionarii traficului greu pe aceasta strada. La aceasta ora cand articolul este scris mai multi locatari de pe strada Closca sunt la primarie pentru a discuta cu autoritatile devierea traficului greu pe alta strada cum ar fi Memorand care este mult mai departe de gropi si care nu apare pe harta ca fiind deasupra galeriilor vechi iar pe strada Closca sa se faca sens unic pentru autovehiculele mai usoare.

Se stie ca strada Horia a fost inchisa circulatia inca de luna trecuta.Pozele de mai jos arata crapaturi aparute la 3-4 case aflate una langa alta! Tot intr-una din imagini se observa incercarea disperata a proprietarului de a intari peretii cu profile pentru a stopa propagarea acestor crapaturi care apar si in interiorul caselor.

 

Update 17 ianuarie 2011

Parerile sunt impartite despre harta respectiva insa realitatea ne arata ca pe strada Closca mai ales, peretii caselor crapa vazand cu ochii.Un articol aparut pe un blog explica alta cauza decat ca strada ar fi peste galerii, aceea ca panza freatica este ridicata mai ales in acea zona si asta duce la un sol instabil, umiditate crescuta in peretii si fundatiile caselor. Iar mai nou traficul greu deviat pe aceasta strada in urma distrugerii strazii Eminescu in data de 22 decembrie 2010 contribuie la accelerarea distrugerii caselor. De ce atata apa in solul orasului ne lamurim poate de aici: http://www.adevaruldespreocnamures.blogspot.com/

 

 

 

 

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *