Suntem şi pe:
Clinica Sante

Ocnamureseni

Vasile Rares Horja, un ocnamuresean cu care ne putem mandri

Publicat

- 782 vizualizări

Inspectorul de poliţie Vasile Rareş Horja, de la Poliţia Alba Iulia, a fost desemnat „Poliţistul anului 2010” . Ofiţerul este apreciat de superiorii săi pentru fapul că a rezolvat anul trecut cele mai multe cazuri complexe.După carieră cu rezultate notabile şi după ce a trimis zeci de infractori în spatele gratiilor,  ofiţerul de investigaţii criminale de la Poliţia Alba Iulia, Rareş Horja, a fost ales de şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba drept cel mai bun om al legii în 2010 din judeţ. „ Atunci când primeşti un asemenea titlu te simţi împlinit, îşi dă sentimentul că ai făcut într-adevăr ceva pentru comunitate, iar ceilalţi. În ceea ce priveşte activitatea din 2010, cred că este una bună, mai ales dacă a fost recompensată cu un asemenea titlu “, a declarat Rareş  Horja, laureat al distincţiei „Poliţistul anului“.

Horja: Titlul e singular, dar reflectă şi munca colegilor

Aplaudat de toţi colegii, Rareş este de părere că titlul de „Poliţistul anului“ ar trebui să fie acordat nu doar unui singur om, ci unui întreg department, pentru că este o muncă de echipă.

„Titlul e singular, dar reflectă şi munca colegilor. Fără ajutor din partea colectivului, singur nu poţi face nimic. E o muncă imensă, titanică, ce nu poate fi dusă de un singur om. Rezultatele finale sunt rodul unui grup compact“, a spus ofiţerul.

Poliţistul şi-a trecut anul trecut pe răboj nu mai puţin de 100  de dosare de infracţiuni cu violenţă.

„Cred că anul trecut am dus la îndeplinire în jur de 120 de cauze. Este vorba despre infracţiuni în domeniul violenţei. De asemenea an lucrat şi în rezolvarea mai multor furturi petrecute pe raza municipiului Alba Iulia“, a mai adăugat poliţistul de 32 ani.

Poliţistul spune că un element cheie în munca de investigaţii sunt reclamaţiile venite din partea oamenilor de rând. „Ei sunt cei implicaţi direct şi este o plăcere când vezi că se poate colabora, când îţi dai seama că spiritul civic nu a murit“, consideră Horja.

Diplomă de execelnţă pentru un flagrant

Unul dintre cele mai complexe şi recente cazuri la care a lucrat Rareş  Horja a fost o tentativă de omor, petrecută la începutul lunii decembrie 2010.

„În cazul  respectiv este vorba de două persoane care au intrat în casă peste victimă şi i-au aplicat mai multe lovituri de cuţit, după care au părăsit locul. Au luat cu ei mai multe bunuri şi bani. Împreună cu colegii am lucrat 10 zile la soluţionarea acestui dosar, iar agresorii sunt după gratii“, a spus ofiţerul.

În 2002, după ce a absolvit Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr“ de la Câmpina, deţinătorul titlului de cel mai bun ofiţer de poliţie din Alba a fost încadrat ca agent de poliţie la Postul din Fărău.

După trei ani,  a fost transferat la poliţia Ocna Mureş,  ca şi agent de circulaţie, iar din 2006 a fost avansat ca ofiţer la Poliţia municipiului Alba Iulia.

Pe lângă distincţia de „Ofiţerul anului “,  poliţistul a mai primit, în 2006,  şi o diplomă de merit, în urma unui unui flagrant de  luare de mită.

Citeste interviul acordat Adevarului de seara Alba Iulia aici

Foto: Adevarul de Seara Alba Iulia

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *