Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Noi imagini de la locul dezastrului si o intrebare…

Publicat

- 420 vizualizări

Crater Plus Ocna Mures

Comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă despre situaţia de la Ocna Mureş:

„În urma raportului operativ primit de la Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Ocna Mureş s-a anunţat producerea unei surpări de teren cu diametru de 7-8 m, aceasta producându-se în apropierea unui magazin din Ocna Mureş.
Fenomenul se datorează apei sub presiune provenită de la o sondă aparţinând S.C. Salina R.A. din oraşul Ocna Mureş, care a ajuns la suprafaţă. Sonda se află la o distanţă de aproximativ 100 m distanţă, iar craterul se află la aproximativ 10 m de magazin. Craterul care în prezent are un diametru de 7-8 m tinde să se mărească din cauza apei sub presiune, care a ajuns la suprafaţă şi spală marginile acestuia.
La acestă oră intervin specialişti ai S.C. Salina R.A. pentru depresurizarea sondei.”

Pentru Adevărul” Francisc Torpeny – directorul Societăţii Naţionale a Sării declara:

„Potrivit acestuia, locul unde pământul s-a surpat este la 80-100 de metri de o sondă a societăţii care nu mai funcţiona. „Această sondă a fost în producţie din anii 1940 până în anii 1970”, a adăugat oficialul Societăţii Naţionale a Sării.
Acesta a arătat că, prin urmare, nu se pune problema ca această situaţie să fi apărut din cauza unor investiţii nerealizate sau prost efectuate. „Acolo sunt probleme legate de infiltraţiile din pânza freatică, apărând astfel fenomenul de dizolvare”, a mai spus Torpeny.”

 

 

Oare care e varianta corecta? Va las pe voi sa comentati.

 

Foto: Sergiu Salcau

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *