Suntem şi pe:
Clinica Sante

Ocnamureseni

Old Boys Ocna Mures

Publicat

- 424 vizualizări

Totul incepe cu … A fost o data…

A fost o data, pe la sfarsitul anilor ’70, un profesor, cu inima mare si cu imensa dragoste pentru sport. Acest profesor pe numele domniei sale Augustin Dragut, a inoculat dragostea pentru volei multor generatii, de-a lungul anilor petrecuti de domnia sa la Liceul de Chimie din Ocna Mures, transmitandu-le tuturor dorinta de a fi cei mai buni in ceea ce fac. Timpul a trecut repede si unii dintre volebalisti au urmat drumul marii performante iar altii au pornit pe alte drumuri in viata, dar toti pastrand in suflet si in minte cei 4 ani minunati petrecuti in liceu si in echipa de volei.

Au ramas insa  buni prieteni si de fiecare data, fie ca era Craciun sau Paste se reintalneau acasa, la Ocna Mures, si jucau volei cu aceeasi placere si daruire ca si atunci cand erau liceeni.

Si intr-o  vara, in luna iunie a anului 2007, Lucky Victoratos, cel care a continuat traditia predarii voleiului in Ocna Mures, formand si antrenand echipa liceului teoretic Petru Maior, ne-a anuntat ca fosta lui echipa de volei din Campia Turzii organizeaza un turneu de volei old boys. Aceasta a fost scanteia care a reaprins focul… si s-au prezentat pentru acest turneu: Lucky Victoratos, Nicusor Nicoara, Cristi Nicut, David Leonard, Gigi Onac, Steli Grozav si Marius Stincel plus inca doi tineri volebalisti din echipa liceului teoretic Petru Maior antrenata de Lucky. Au castigat locul intai si satisfactia a fost imensa, nu atat pentru locul ocupat, cat mai ales pentru faptul ca si acum, dupa atatia ani, au reusit sa joace din nou volei impreuna si sa castige impotriva unor echipe formate din jucatori mult mai tineri decat ei.

Au urmat alte 2 turnee – la Blaj, unde au castigat din nou, si la Abrud, unde au luat locul al doilea.  In tot acest timp componenta lotului a suferit ceva modificari: Vali Sanislav s-a intors din Italia, Mircea Gatea s-a alaturat si el.

Si a urmat vacanta de Craciun din anul 2009 cand, intalnindu-se ca de obicei sa joace un meci impreuna, au luat hotararea sa organizeze si ei in Ocna Mures un turneu de old boys. Turneul a fost un mare succes, au castigat din nou locul intai si au mai adaugat in componenta inca cinci jucatori: Oana Stincel, Micky si Cristi Both, Adrian Ciungan si  Florin Radu. Singura problema era insa  locul de resedinta al jucatorilor; Adrian Ciungan in Brasov, Leonard David in Italia, Cristi Both, Florin Radu si Marius Stincel in Bucuresti, acest lucru facand destul de dificila reunirea pt meciuri. In paralel insa turneele au inceput sa se inmulteasca si a trebuit ca lotul sa aiba in componenta cel putin 10 jucatori, deoarece erau cel putin 5 meciuri de jucat in 2 zile. Problema a fost rezolvata prin transferul celor doi bistriteni – Sorin Gatea si Morti Bocsardi plus coptarea in echipa a lui Ioan Baciu, Marius Popa si Korcsi Bartha.

Si pentru ca treaba a devenit serioasa, au inceput si antranamentele saptamanale – in fiecare marti seara se intalnesc in sala liceului Petru Maior unde de obicei joaca un meci de verificare contra echipei de volei a liceului, antrenata de Lucky Victoratos.

In acest fel s-a cristalizat componenta echipei care a participat in ultimul an la turnee, formata din:

Mircea “ Il Capitano” Gatea

Vali “ Pantera Maghiara” Sanislav

Sorin “Discretu” Gatea

Ioan “ John” Baciu

Nicusor “Nick” Nicoara

Stelian “Calu” Grozav

Gigi “ Giba” Onac

Cristi “ Bexam “ Nicut

Morti “ Bocsu” Bocsardi

Lucky “Buza” Victoratos

Marius “ Profesorosu” Popa

Marius “Gira” Stincel

Oana Stincel

Lucrul cel mai important pe care l-au realizat insa a fost acela ca au reusit ca de fiecare data cand s-au intalnit sa se simta extraordinar si sa faca ceea ce au iubit si iubesc: sa joace volei.

… si au jucat fericiti pana la adanci batraneti.

 

 

 

Marius Stancel

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *