Suntem şi pe:

Articolele zilei

UPSOM din nou in centrul atentiei

Publicat

- 420 vizualizări

UPSOM Ocna MuresIeri aproximativ 20 de persoane s-au adunat la poarta fabricii  pentru a solicita plata salariilor compensatorii , care li se cuvin conform contractului colectiv de muncă. Mai mult ei sunt nemultumiti ca o mare parte circa 200 de persoane nu au primit nici pana acum certificatele de somer.Disperarea se citeste pe ochii oamenilor, s-a ajuns “sa mancam pe datorie” ne spune unul din protestatari.

„Oamenii nu mai au bani nici de pâine. Trebuiau să ne dea primul salariu compensatoriu în septembrie. Ne-au minţit tot timpul. Ultimul termen este sfârşitul lunii octombrie, dar nu cred că vom primi banii“, a afirmat Nicolae Damian (39 de ani), angajat disponibilizat de la UPSOM pentru ziarul Adevarul. Muncitorii au mers şi la primărie pentru a solicita ajutor.

Reprezentanţii fabricii susţin că vor plăti banii, dar caută soluţii pentru a relua activitatea „Se face tot ceea ce este posibil pentru ca să se reia activitatea economică în această unitate. S-a decis efectuarea unei analize economice, tehnologice şi financiare aprofundate de către o firmă germană specializată, respectiv firma Roland Berger. În funcţie de concluziile acestui audit, se va stabili viitorul investiţional al GHCL UPSOM “, afirmă conducerea societăţii într-un comunicat de presă.

Oamenii nemultumiti au declarat ca vor relua protestele pe sfarsitul lunii octombrie in caz ca nu primesc prima transa din plata salariilor compensatorii.

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design