Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Care este totusi adevarul?

Publicat

- 447 vizualizări

Iata doua articole aparute in ziarul Unirea:

Opriţi masacrul câinilor din Ocna Mureş!

Am primit recent semnale din partea cititorilor noştri, care ne-au cerut sprijinul anunţându-ne că de peste două săptămâni cineva ucide câinii din oraşul Ocna Mureş, în cadrul unei acţiuni bine organizate. Sesizările adresate de cetăţenii din Ocna Mureş la DSV Alba au rămas fără răspuns, iar autorităţile locale spun că nu ştiu nimic. În scrisoarea adresată redacţiei cititorii ne-au scris: „Asistăm neputincioşi la acest masacru. În containerele din oraş zilnic sunt aruncaţi câini fără stăpân. Pe străzi vedem tot mai des câini morţi. Aici în oraş nu mai suntem ascultaţi de nimeni. Noi, cei care avem câini de apartament ne este frică să-i mai scoatem afară la plimbare. Vă rugăm ajutaţi-ne! Trebuie să se poată face ceva, să existe şi altfel de soluţii! Vă scriu în numele unui grup de cetăţeni disperaţi că demersurile lor pe lângă cei care ar fi trebuit să intervină în această situaţie au eşuat. Plângerile noastre adresate autorităţilor au fost doar înregistrate şi atât”. Aşteptăm şi noi ca factorii responsabili, cei care ar trebui să rezolve această problemă să găsească cele mai bune soluţii cât mai repede.

 

Sesizarea nu se confirmă

Pentru corecta informare a opiniei publice, conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba a ţinut să facă unele precizări, în replică la acuzaţiile aduse la adresa instituţiei în articolul „Opriţi masacrul câinilor la Ocna Mureş!”, potrivit cărora nu a dat curs solicitărilor unui „grup de cetăţeni din Ocna Mureş” şi nu a răspuns petiţiei acestora.

Într-un fax remis redacţiei noastre, dr. Vasile Bereş – directorul DSVSA Alba arată că la sediul instituţiei a fost înregistrată reclamaţia nr. 15752/17.09.2010, fără însă ca aceasta să cuprindă semnăturile şi adresa petenţilor, astfel încât DSVSA Alba să le poată comunca răspunsul oficial. În plus, potrivit Legii nr. 233/2002, dacă petenţii nu şi-au declarat identitatea şi adresa, reclamaţia este considerată anonimă şi, ca atare, se clasează.
Totuşi, ca urmare a acestei sesizări, DSVSA Alba a dispus un control la faţa locului, efectuat de o echipă de inspectori din cadrul instituţiei, la finalul căruia s-a constatat că „aspectele reclamate de către «petiţionarii anonimi» nu au fost confirmate din verificările în zonele de colectare a deşeurilor menajere din cartierul Uioara de Sus, zona spital, zona Colonie, nefiind găsite cadavre sau animale (câini) în agonie sau cu simptome care ar putea fi cauzate de intoxicaţii”. Mai mult, aceste aspecte au fost confirmate şi prin declaraţia scrisă a dr. Aurel Barbu, medic veterinar prestator al activităţii sanitar-veterinare în zonă, care nu cunoaşte să existe nici un episod de eutanasiere a câinilor fără stăpân, accentuează dr. Vasile Bereş.

 

Care este totusi adevarul? Va las pe dumneavoastra sa aflati

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *