Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Dascalii primesc tichete cadou

Publicat

- 1.065 vizualizări

Tichete cadou profesoriIntre alte 11 Hotarari de Consiliu Local,joi 29 august,2008, in Sedinta de CL, consilierii alesi au votat in unanimitate Proiectul de Hotarare privind acordarea tichetelor cadou pentru dascalii din Ocna Mures si imprejurimi, proiect initiat de primarul orasului, profesor Augustin Dragut. Anterior supunerii proiectului la vot, cele doua comisii de specialitate au ascultat cuvantul consilierului Comisiei nr. 1, Elena Carunta, invatator.

Asadar, dascalii primesc 4 tichete cadou a cate 50 lei fiecare la acest inceput de an scolar.

E un inceput…!

Citat din discursul unui Consilier Local care se pare a avut un rol hotarator:

Domnule Primar, stimati colegi consilieri si asistenti,

Cuvantul meu poate parea subiectiv, pt ca vin din sistemul de invatamant, dar eu stiu ca ma adresez Dvs in numele colegilor mei dascali din Ocna Mures, dascali carora societatea nu le confera locul binemeritat; in acest moment, cand se propune aplicarea legii…..privind acordarea tichetelor cadou pentru angajatii din sistemul de invatamant, simt nevoia sa va reamintesc rolul educatiei, implicit al educatorului, ca factor educogen pentru comunitate, respectiv pentru copiii nostri. Investind in educatie, investim pe termen lung, iar cine nu investeste acum, va avea costuri mult mai ridicate in viitor.

Dorim fiecare pentru copiii nostri dascali model, profesionisti in materia lor, model de comportament moral, atitudinal; cred ca un dascal desavarsit trebuie sa intruneasca toate aceste elemente, dar mai este nevoie si de modelul de tinuta; va invit sa votati acest proiect de hotarare cu gandul ca primele acordate in sistemul bugetar sunt uneori nedrepte, favorizand unele segmente, defavorizand altele, iar dascalii au fost mereu in ultima categorie; in fond, suma este derizorie pe fiecare om, dar este ceva si pot spune ca va motiva dascalii.

Priviti in sufletul Dvs, unde cred ca fiecare pastrati chipul unui Domnu’ Trandafir, care v-a marcat un segment din anii de scoala, primar, gimnazial, liceal sau universitar; votati cu gandul la acel dascal.

Va multumesc!

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *