Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Ocna Mureș – Trecut, prezent și viitor

Publicat

- 2.154 vizualizări

Săptămâna trecută, primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler s-a aflat la Alba Iulia unde a acordat un interviu la o emisiune televizată. Interviul a fost mai mult o discuție liberă cu cunoscutul jurnalist albaiulian Iosif Gligor despre orașul Ocna Mureș. Tema principală a emisiunii a fost despre viitorul acestui oraș și implicit despre rolul pe care îl va juca deschiderea complexului de băi sărate în următorii ani.

Între Primăria Ocna Mureș și Consiliul Județean Alba a fost încheiat la începutul anului trecut un acord pentru o perioadă de 10 ani, cu posibilitate de prelungire, obiectivul principal al acordului fiind tocmai realizarea în comun a obiectivului „Staţiune balneo-climaterică Ocna Mureş”, ce include realizarea investiţiei „Amenajare bază de tratament şi agrement în oraşul Ocna Mureş”.

Valoarea mare a contractului estimată la 26.832.324 de lei, fără TVA (5.847.605 euro, fără TVA) și complexitatea lucrărilor au atras firme din țară și străinătate (Italia) sub formă de asocieri. În următoarele zile va fi anunțat  executantul lucrărilor de amenajare a Stațiunii balneo-climaterice de la Ocna Mureș.  Odată anunțat câștigătorul se vor putea demara din acestă primăvară lucrările de construcție. Complexul urmează să fie amenajat pe terenul în suprafaţă totală de 10.656 mp, situat pe strada Fabricii, F.N. în Ocna Mureş.

Construcția complexului va avea un impact social și economic deosebit asupra orașului și a locuitorilor lui. Este și motivul pentru care fiecare ocnamureșan așteaptă cu sufletul la gură orice veste despre amenajarea băilor sărate. Din păcate birocrația din România și problemele ivite pe parcurs imprimă o viteză de melc în derularea pașilor necesari începerii construcției propriu-zise a complexului.

În emisiune s-a mai discutat despre deschiderea centrului multifuncțional în cadrul spitalului din Ocna Mureș, despre investorii și potențialii investitori, despre locurile de muncă dar și despre activitatea sportivă din acest oraș.

Toată discuția poate fi urmărită mai jos:

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *