Suntem şi pe:

Articolele zilei

O nouă rază de speranță pentru ocnamureșeni

Publicat

- 1.411 vizualizări

În cursul zilei de astăzi, 7 februarie 2018, laboratorul de radiologie X-Ray Digital din cadrul Policlinicii Ocna Mureș a primit ultimele autorizații pentru a funcționa.
De astăzi în Ocna Mures, după 7 ani de la închiderea unității sanitare, EXISTĂ din nou un aparat de radiologie și nu unul oarecare, ci un sistem radiologic de ultimă generație,complet digitizat. Acest sistem radiologic existent acum în Ocna Mureș este comparabil cu alte sisteme radiologice din marile centre universitare, puține orașe din România se pot mândri cu un asemenea aparat.

     Aparatul este nou, produs în Germania, an de fabricație 2017.
Sistemul radiologic este compus din aparatul de radiologie propriu-zis, o capsulă pentru citirea plăcilor fosforice, un soft de prelucrare a imaginii radiografice, un soft de arhivare, transmitere pe mail și inscripționare pe CD, precum și o imprimantă uscată pentru imprimarea filmelor (metoda clasică).

    Acest sistem transformă radiațiile X cu ajutorul plăcilor fosforice în informație digitală care poate fi vizualizată și implicit citită mult mai ușor de medicul radiolog, deoarece imaginea se poate mări în zonele care prezintă interes. De pe monitor, cu ajutorul softului dedicat, se poate îmbunătăți calitatea imaginii sau se poate trimite pe mail. Prin acest proces se elimină developarea filmelor, iar doza de iradiere este mai mică decât în cazul filmelor clasice. Datorită acestor caracteristici, filmul putându-se transmite pe mail, medicul trimițător poate vedea filmul în cateva minute de când a fost făcut. De asemenea pacientul primește rezultatul radiografiei pe CD, pe care orice calculator îl poate citi, datorită softului implementat pe CD odată cu imprimarea radiografiei.

     Acest sistem radiologic, este o investiție 100% privată, realizată de S.C. X-Ray Digital, în valoare de 96.500 euro.
Interpretarea radiografiilor va fi făcută de medici primari radiologi, iar rezultatele vor fi disponibile în 24 h, care vor fi înmânate personal pacientului sau transmise pe mail medicului trimițător.

    „Efortul făcut de S.C. X-Ray Digital este o continuare firească a demersurilor făcute de Primăria orașului Ocna Mureș și de Consiliul Județean Alba pentru deschiderea Centrului Multifuncțional de Sănătate. Dorința de a avea în comunitate un act medical cât mai înalt în standardele medicale poate fi realizată numai prin colaborarea dintre mediul privat de specialitate și factorii decidenți.– Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș.

Publicitate

   „Acest laborator radiologic este o consecință a investițiilor făcute atât de autoritățile locale ale orașului cât și de  Consiliul Județean Alba pentru ca asistența medicală în Ocna Mureș să fie realizată de medici specialiști și cu aparatură performantă. Este un bun exemplu în care colaborarea dintre mediul economic și administrație are efecte extrem de benefice asupra comunității„. – Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba

      „Astfel de investiții private, susținute de autoritățile locale și județene, nu pot decât să demonstreze concret faptul că intenția de a dezvolta asistența medicală, nu numai pentru locuitorii orașului Ocna Mureș ci și pentru cei din localitățile limitrofe, este o realitate și nu o promisiune deșartă, fără acoperire. Rezultatul acestei colaborări dintre mediul economic privat, Primăria orașului Ocna Mureș și Consiliul Județean Alba are un impact deosebit pentru comunitate, sănătatea oamenilor este un scop comun care nu poate fi negociat.” – Alexandru Pereș, senator PNL al județului Alba

     „Acest laborator radiologic completează, din punct de vedere medical, laboratoarele și cabinetele de specialitate deja existente, cabinetelor medicilor de familie din imprejurimi, oferind un sprijin consistent pentru serviciile medicale din cadrul Policlinicii orașului Ocna Mureș și a viitorului Centru Multifuncțional de Sănătate„. – administrator X-Ray Digital,David Adrian-Ioan

 

Publicitate

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *