Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Colocviu naţional ,,Coregrafia dansului tradiţional astăzi,, – Buşteni

Publicat

- 555 vizualizări

 

În perioada 1-5 noiembrie 2017 s-a desfăşurat la Buşteni, judeţul Prahova, a VII-a ediţie a colocviului naţional ,,Coregrafia dansului tradiţional astăzi,,.

Organizat de către Centrul judeţean de cultură Prahova, Consiliul judeţean Prahova, Asociaţia Aşezămintelor culturale şi Centrul de Cultură ,,Aurel Stroe,, din Busteni, colocviul a reunit un număr de 180 de coregrafi de la ansambluri profesioniste şi de amatori, reprezentanţi ai Caselor de Cultură şi dansatori din întreaga ţară.

Tema de bază a fost: cercetarea, conservarea, valorificarea şi promovarea patrimoniului cultural din domeniul dansului popular românesc.
Din judeţul Alba au participat doamnele Liana Stoica – reprezentantă a Casei de Cultură ,,Ion Sângerean,, din Ocna Mureş – instructor al Ansamblului ,,Tradiţii Uiorene,, şi doamna Oana Joldes – instructor al Ansamblului ,,Brădeana,, reprezentând cu mândrie Ţara Moţilor.

Timp de 4 zile, sub îndrumarea unor renumiţi coregrafi s-au pus în scenă jocuri din Moldova de sud, zona Prahova, zona Olteniei precum şi Zona Sibiului.

 

 

După orele de curs practic, activitatea s-a materializat printru-un grandios spectacol ,,Hai la hora românească,, la care a participat şi domnul Alexandru Pugna – Ministru Secretar de Stat la Ministerul Culturii.

Toţi participantii s-au străduit ca timp de 4 zile să-şi însuşească cât mai mult din ceea ce s-a pus pe scenă, ca dovadă stă minunatul spectacol, care timp de două ore a captat atenţia spectatorilor, care i-a aplaudat la scenă deschisă.
Această manifestare s-a încheiat într-o atmosferă de prietenie şi cu promisiunea că se vor revedea la cea de-a VIII-a ediţie în 2018, pentru a duce mai departe frumuseţea jocului popular românesc!

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *