Suntem şi pe:

Articolele zilei

Solvay a construit un modern complex sportiv la Uioara

Publicat

- 563 vizualizări

 

 

Prin intermediul domnului profesor Alexandru Vigh, am intrat in posesia unor materiale de o mare insemnatate pentru echipa noastra draga SODA. Astfel in ziarul "Keleti Újság" ziar in limba maghiara care a aparut la Cluj Napoca intre anii 1918 -1944, in editia din data de 5 septembrie 1936, a fost publicat un articol despre Stadionul Dragostei – la vremea acea Solvay.
Articolul original, despre inaugurarea stadionului, in limba maghiara il gasiti in poza de mai sus.

Traducerea textului este urmatoarea:

Publicitate

"Solvay a construit un modern complex sportiv la Uioara"
(Uioara, Septembrie 3) In prezenta a 2500 de spectatori, s-a inaugurat intr-un cadru festiv, noul complex sportiv Solvay, care atat prin dimensiuni cat si prin dotari corespunde tuturor cerintelor actuale. Partea centrala a stadionului este ocupata de terenul de fotba, inconjurat de o pista de alergare acoperita cu zgura rosie, avand lungimea de 400 metri. Acest teren mai cuprinde si locuri pentru sarituri, aruncari si lansari.
In partea de vest a stadionului se afla o tribuna de 1500 de locuri, in fata careia sunt randuri de banci ridicate pe schelete metalice pentru circa 1000 de spectatori. In partea de est se afla un teren de tenis, langa acesta se afla un loc unde iarna se poate amenaja un generos patinoar, iar vara se foloseste pentru lupte libere, tenis de masa sau antrenamente fizice – gimnastica.
Langa stadion s-a construit un imens club, care cuprinde o sala de sport de 25 metri, avand vestiare dotate cu apa rece si calda, precum si o sala de evenimente de 20 de metri, unde membri clubului pot organiza diverse intalniri.
Duminica dupa amiaza la ora 14.00 a inceput festivitatea de inaugurare a stadionului cu prezentarea echipelor, apoi inginerul sef Stefu, omul de incredere a lui Solvay intr-un discurs solemn a predat acest stadion. Dupa acestea au urmat reprezentatii ale echipelor feminine de gimnastica, atletism, ciclism si handbal.
Publicul apreciaza sacrificiul depus de catre reprezentantii conducerii Solvay, iar membrii clubului, promit sa depuna toate eforturile si multa pasiune pentru sport
Viata sportiva a Uioarei prin acest stadion este bine definita si poate deveni una dintre cele mai importante si renumite baze sportive din aceasta zona, iar prin angajarea unor antrenori de specialitate, vor aparea si rezultatele.
"

Multumim domnule profesor Vigh!

Marius Stîncel – Director CS Ocna Mureş

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *