Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Mesajul primarului orașului Ocna Mureș la deschiderea anului școlar 2017-2018

Publicat

- 521 vizualizări

Foto: fb. / Iosif Katana

 

Deschiderea noului an şcolar aduce, de fiecare dată, atât pentru elevi şi părinţi, cât şi pentru profesori, bucuria începutului, a înnoirii vieţii.
Tradiţia şcolii ocnamureșene, generaţiile de absolvenţi de bună calitate care au făcut faimă învăţământului orașului obligă la continuarea performanţelor în educaţie. Rezultatele elevilor noștri, de care ne bucurăm în fiecare an, încununează o muncă transformată în pasiune de către dascălii lor.

S-a încheiat un ciclu, s-au dat examene, începeți un alt ciclu, vă bucurați, uneori întâmpinați dificultăți pe care le învingeți. Drumul de urmat este drumul cunoașterii și al autocunoașterii.
Pe acest drum vă angajați astăzi împreună, elevi și profesori. Locul binecuvântat în care vă desfășurați activitatea este școala.
Aici se sădește în suflete încrederea și respectul pentru valorile umane fundamentale și iubirea, binele și adevărul, speranța, munca, încrederea, responsabilitatea.
Şcoala trebuie să fie, de asemenea, un catalizator al întâlnirii, al exersării virtuţii, al formării pentru viaţă şi al deschiderii către adevăr, onestitate, respect şi dreptate. Fără o educaţie centrată pe valorile spirituale şi culturale, creştine şi româneşti, nu veți putea să păşiți spre viitor cu speranţă şi încredere.
În școală, dragi elevi, aflați lucruri noi, vă lărgiți orizontul, dobândiți noi deprinderi, învățați să învățați, să descoperiți lumea din jurul nostru, dar și să priviți în voi înșivă pentru a descoperi ce vreti de la viață, și cum anume să dobândiți lucrurile dorite.
Este necesar să înțelegeți un adevăr cunoscut și anume că trebuie să învățați nu atât pentru școală, cât mai ales pentru viață. Profesorii vă sunt alături, călăuze și prieteni mai mari la care puteți apela de câte ori aveți nevoie.
Acum, la început de an şcolar, rog pe Bunul Dumnezeu, izvorul ştiinţei, al cunoaşterii şi al înţelepciunii, să vă dăruiască putere de muncă pentru a vă putea bucura de rodnice împliniri!
La începutul anului școlar 2017 – 2018 doresc să vă urez mult succes și îmi exprim speranța că veți reuși să vă bucurați de fiecare zi de școală.

Primar,
Silviu Vințeler

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *