Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Proiect de peste 5 milioane lei pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii în care a funcţionat până în 2011 spitalul din Ocna Mureş

Publicat

- 381 vizualizări

 

Consilierii județeni au votat vineri, 8 septembrie 2017 în ședința extraordinară, încheierea unor acorduri de parteneriat cu administrațiile locale din Zlatna și Ocna Mureș, pentru realizarea unor lucrări de modernizare și reabilitare a clădirilor spitalelor din cele două localități. Proiectele vor fi realizate, în cea mai mare parte, din bani europeni, iar valoarea totală a investițiilor depășește 11 milioane de lei.

Obiectivul general al investiţiei propuse „Creșterea eficienței energetice în clădirea Spitalului Orășenesc Ocna Mureș” îl reprezintă satisfacerea cerințelor de consum și a exigențelor de calitate impuse de normele interne și europene și vizează prin lucrările de intervenție:

   – reabilitarea termică a clădirii în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenționale și diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră;
   –  reducerea cosumului anual specific de căldură cu impact asupra mediului pe termen lung și asigurarea confortului ocupanților la costuri cât mai scăzute în exploatare;
   – executarea lucrărilor cu tehnologii și materiale noi cu randamente ridicate care să asigure o durată de viață mai mare a sistemului de preparare apă caldă de consum.

Valoarea totală a lucrărilor de intervenţie, inclusiv T.V.A. este de 5.937.561,88 lei, cu o durată de execuție de 2 ani. Finanțarea se va realiza astfel:

   –  Fonduri europene prin POR: 98 % din totalul costurilor eligibile ale investiţiei
   –  Fonduri de la bugetul local UAT Orașul Ocna Mureș si UAT Județul Alba: 2 % din totalul costurilor eligibile ale investiţiei și 100 % din totalul costurilor neeligibile ale investiţiei.

sursa: revistadealba.ro
 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *