Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

(UPDATE) Oraşul Ocna Mureş fără apă potabilă de 24 ore

Publicat

- 353 vizualizări

 

Am dorit în continuare să aflăm cauza şi eventual o estimare a momentului cand vom avea apă în oraş. Din păcate nu vom avea apă nici măcar astăzi, 15.06.2017, cel mai repede probabil la noapte. De ce? Iată ce a declarat Silviu Vinţeler, primarul oraşului:

 

"Aşa e când angajezi firme de 2 lei să efectueze astfel de lucrări complexe. Aici nici nu e vorba de CTTA, cei de la construcţia autostrăzii au acceptat ca o firmă de prin Fărău să facă lucrările şi deja de patru ori lucrarea a puşcat. Cei de la CTTA APA s-au deplasat deja să remedieze situaţia, însă e o lucrare de durată, doar sudura durează 3 ore. Nu vom avea apă nici astăzi. Ca soluţie temporară vom aduce cisterne cu apă prin cartierele oraşului în acestă după-masă." a declarat edilul.

Comunicatul oficial Primăria Ocna Mureş:

 

"Datorită lucrărilor la autostrada Sebeș – Turda și realizarea traversărilor cu magistrala de alimentare a orașului Ocna Mureș, apa în rețea se distribuie după un orar provizoriu și limitat.
Din păcate „seriozitatea” firmelor care lucrează la autostradă lasă foarte mult de dorit, iar ca efect imediat este imposibilitatea de a fi respectat chiar și acel orar minimal de distribuire a apei potabile în oraș, anunțat în urmă cu câteva zile.
Problemele de aprovizionare cu apă vor continua și în cursul zilei de astăzi. Pentru a atenua efectul neputinței și iresponsabilității executanților lucrărilor de traversare, în zona Aleea Brazilor, Uioara de Sus blocuri, Colonie, Spital vor fi prezente cisterne de la care populația se va putea aproviziona cu apă menajeră.
Această variantă de aprovizionare cu apă menajeră va fi folosită până la finalizarea lucrărilor de traversare.

Silviu Vințeler
Primar al orașului Ocna Mureș"
 

 

Stirea iniţială:

Oraşul Ocna Mureş stă fără apă de mai bine de 24 ore (sunt zone în oraş unde nu este apă de 48 ore). Lucrările anunţate de către cei de la CTTA APA ALBA se dovedesc prea "complexe" după un nou comunicat publicat pe site-ul propriu, pe date de 14 iunie 2017. Contactaţi telefonic ridică din umeri şi răspunsul este că apa va reveni "undeva în cursul zilei". Care zi?

Iată şi comunicatul oficial:

"În urma lucrărilor efectuate începând cu 13 iunie 2017 ora 03.00 de relocare a conductei DN400 în zona Ormeniș-Decea-Inoc , S.C. APA CTTA S.A. ALBA anunță că va prelungi întreruperea furnizării apei potabile cu 24 h, acestea dovedindu-se deosebit de complexe.

Vor fi afectați consumatorii din localitățile: Decea, Inoc, Unirea, Ocna Mureș, Noșlac și, de asemenea, consumatorii branșati direct din magistrală.

La punerea în funcțiune a aducțiunii și reluarea furnizării apei pot apărea local depășiri ale parametrului turbiditate, situație în care vom fi nevoiți să procedăm la purjarea apei, până la încadrarea în parametrii de calitate.

Va mulțumim pentru întelegere!
Conducerea SC APA CTTA SA Alba"

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *