Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

Premieră în învăţământul ocnamureşan: Lansarea monografiei Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga” Ocna Mureş

Publicat

- 896 vizualizări

Coperta

 

 

În cadrul activităţilor propuse pentru Ziua Şcolii Gimnaziale "Lucian Blaga" Ocna Mureş se înscrie şi prezentarea Monografiei şcolii sub titlul generic "Luminile nestinse ale şcolii de sub Banţa", redactată de profesorii Popovici Pantilimon şi Pop Elena.

Autorii ne propun o incursiune în istoria celor 60 de ani de existenţă a şcolii, cu scopul de a cunoaşte mai bine, pe bază de documente ceea ce a însemnat şi înseamnă patrimoniul material şi spiritual al "Şcolii de sub Banţa".

Sunt prezentaţi dascălii, directorii şi absolvenţii şcolii din perioada 1958-2017, diriginţii claselor a VII-a şi a VIII-a, dar şi reuşitele de excepţie obţinute de-a lungul timpului de elevii şcolii la diverse concursuri profesionale, cultural-artistice şi sportive.

În acelaşi context lucrarea conţine şi aspecte din istoria oraşului Ocna Mureş, toate susţinute de documente de arhivă inedite. Cele 35 de anexe şi CD-ul ataşat lucrării completează monografia, prima de acest gen din istoria învăţământului ocnamureşan.

Autorii vă invită cu drag să participaţi la acest eveniment important din istoria "şcolii de sub Banţa", înscris sub auspiciile "Zilei Şcolii Lucian Blaga", joi, 15 iunie ora 17 la Casa de Cultură "Ion Sângereanu.

Cartea a fost editată şi tipărită de prietenii de la Colorama, mereu alături şi implicaţi în astfel de proiecte legate de oraşul Ocna Mureş.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *