Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Al vostru Fredy – La început de drum !

Publicat

- 1.526 vizualizări

Activitatea culturală devine tot mai pregnantă în viaţa de zi cu zi a ocnamureşenilor, în special în cea a tinerilor care au ales să ducă mai departe tradiţii culturale ceea ce nu poate fi decât un lucru nemaipomenit. Ocna Mureş se poate mândri cu o formaţie de dans popular care a ajuns pe scene naţionale şi internaţionale, „Tradiţii Uiorene” dar şi cu cântăreţi de muzică populară care ne fac cinste pe plan local sau chiar naţional.

Ceea ce se întâmplă în ultimul timp cu folclorul ocnamureşan este dovada vie că nu poţi face ceva deosebit, decât dacă ai talent dar o faci şi din dragoste, din suflet. Este şi cazul unui tânăr născut şi crescut în Ocna Mureş, Alfred Garduli care la 22 ani îşi trăieşte visul din copilărie: să cânte muzică populară romanească şi muzica lui să fie auzită tot mai departe. A lansat deja două videclipuri în mediul online şi are numeroase vizualizări.

Cum de ai ales acest drum?

Încă de mic copil, crescând în tainele muzicii populare am apucat să prind drag de folclor.

La insistenţele mamei mele, la vârsta de 15 ani am devenit membru al Ansamblului Folcloric “Tradiţii Uiorene”, unde mai mult decât până atunci mi-a fost dat să vad cu cat drag tinerii, dealtfel colegii mei, duceau mai departe cântecul şi jocul nostru… al meleagurilor noastre!

Cu paşi mici dar siguri am evoluat prin muzică la diferite evenimente, probabil de o însemnatate minoră dar care pentru mine acum reprezintă imboldul necesar pentru a putea merge mai departe.

De atunci şi până acum lucrurile s-au schimbat, în principiul altor iniţiative am ajuns în “vatra satului”, la rădăcina neamului, după cum îmi place mie să spun şi iată-mă membru al unui alt ansamblu, Ansamblul Folcloric “Plaiuri Noşlăcane” al comunei Noşlac.

Aici cu mândrie şi cu împăcare sufletească eu şi colegii mei expunem şi arătăm lumii ce avem mai bun de dat sub atenta îndrumare a tânărului instructor Ionuţ Ţiboc.

Aici işi face loc şi muzica pe care cu atâta drag le-o cânt oamenilor de câte ori se iveşte ocazia.”

Ce planuri ai pentru viitor?

După cum se spune, frumosul şi binele se termină repede însă potrivnic acestei vorbe vreau să întipăresc în viaţă buna dispunere care o dobândesc prin cântul meu! Mi-o fost dat să cânt!

Aşa cum pentru mulţi dintre noi muzica este alinarea sufletului, pentru mine, în deosebi a cânta mă determină să uit de încercări, de greutăţi şi de toate câte sunt rele pe lume, creându-mi stare de bine şi lasând loc exprimării trăirilor prin muzică.

Astăzi vin în faţa dumneavoastră cu micul şi neînsemnatul meu debut într-ale muzicii sperând ca veţi aprecia efortul făcut cu dragă inimă, efort însă este prea mult spus căci plăcerea de a realiza în sfârşit ceva care să ramână în urmă este prea mare.

Împreună cu aprecierile dumneavoastră şi cu darul meu de a cânta vreau să fac auzită ipostaza în care Ocna Mureşul încă dăruieşte tinere talente pline de speranţă, nu doar în muzică ci şi în celelalte domenii de activitate recreativă.

În josul paginii vă invit în premieră să mă ascultaţi şi să-mi duce-ţi vestea prin lume, întrucât ceea ce fac poate fi exprimat şi prin fraza:

De la lume adunate, şi-napoi la lume date!”

Într-un ultim rând, aş vrea să adaug o mulţumire publică faţă de toţi cei care s-au implicat în realizarea acestui minunat proiect: Text – Angela Chelaru, compoziţie muzicală – Daniel Iancu Ticuşor, orchestraţie – Grupul instrumental “Daniel Iancu”

Le mulţumesc pentru îndrumări, pentru sfaturi şi în final pentru că mi-au fost alături şi sper şi trag nădejde că vom continua această frumoasă colaborare.

Garduli Alfred

-Al vostru Fredy-„

 

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *