Suntem şi pe:

Evenimente

Ansamblul „Tradiții Uiorene” Ocna Mureș a câștigat premiul III la Festivalul Național de Cultura Tradițională „Datini și obiceiuri din străbuni”

Publicat

- 510 vizualizări

 

În data de 7 decembrie 2016 s-a desfășurat la Cluj-Napoca Festivalul Național de Cultura Tradițională „Datini și obiceiuri din străbuni”. Festivalul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Liceul Teoretic „Eugen Pora” din Cluj. Ajuns la ediția IX Festivalul a reunit grupuri de colindători din Satu Mare, Deva, Alba, Bihor, Bistrița Năsăud și Cluj.

 Ansamblul „Tradiții Uiorene” a participat la secțiunea „Tradiții și obiceiuri” unde a câștigat locul III prezentând un program de colinde tradiționale și jocul caprei. Obiectul festivalului a fost cunoașterea valorilor  folclorice naționale și dezvoltarea interesului pentru promovarea tradițiilor noastre.
    „Suntem mândri că în orașul Ocna Mureș acești  copii și tineri din Ansamblul „Tradiții Uiorene” al Casei de Cultura „Ion Sângerean” păstrează cu drag și sfințenie tradițiile și obiceiurile poporului român!” a spus instructorul coordonator, Liana Stoica.

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Facebook

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design