Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Silvia Timiş din Borşa a câştigat trofeul ediţiei din acest an a Festivalului „Mureş pe marginea ta”

Publicat

- 439 vizualizări
 
Silvia Timiş din Borşa (Maramureş) a câştigat trofeul ediţiei din acest an a Festivalului „Mureş pe marginea ta”, în cadrul concursului pentru tineri interpreţi de muzică populară, organizat la Ocna Mureş. 16 concurenţi au evoluat pe scenă, în faţa publicului şi juriului.
Tineri interpreţi din întreaga ţară au participat şi în acest an, la Ocna Mureş, la cel mai vechi festival de folclor din Transilvania – Festivalul Naţional de Folclor „Mureş pe marginea ta”. Evenimentul a avut loc, duminică, pe scena Casei de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş,publicul ocnamuresan a fost prezent in numar maresala fiina de altfel arhiplina, iar regalul de muzică bună a fost întregit de recitaluri susţinute de nume mari ale cântecului popular.
Festivalul Naţional de Folclor „Mureş pe marginea ta”, cel mai vechi festival de folclor din Transilvania, s-a desfăşurat în 30 octombrie la Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş. Festivalul, ajuns la cea de-a XXIX-a ediţie, a atras şi în acest an un număr mare de participanţi, în concurs fiind înscrişi zeci de tineri interpreţi din întreaga ţară. Juriul festivalului a selectat 16 concurenţi care au intrat în concurs şi au evoluat pe scenă în faţa spectatorilor. Tineri din Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sebeş, Aiud, Târgu Mureş, Târnăveni, Borşa, Sighetul Marmaţiei, Sighişoara, Satu Mare sau Baia Mare şi-au măsurat talentul pentru a câştiga trofeul festivalului.
În final, Silvia Timiş (Borşa – Maramureş) a câştigat trofeul festivalului, Bianca Şuşman (Alba Iulia) – premiul I, Michael Cetean (Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca) – premiul II, Larisa Lup (Sighişoara – Mureş) – premiul III, iar Oana Venţel(Cluj-Napoca) – premiul special.
În programul festivalului au evoluat Ansamblul „Tradiţii Uiorene” Al Casei de Cultura din Ocna Mureş impreuna cu solistele ansamblului Mara Puscas si Georgiana Vesa şi Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al Judeţului Alba, alături de interpreţii Virgil Moga, Nicolae Tuhuţ, Dorina Nariţa, Floricica Moga, Cătălin Haşa, Roxana Reche, Maria Filimon şi Ionuţ Fulea. Conducerea muzicală a fost asigurată de dirijorul Alexandru Pal,prezentatoarea festivalului Angela Chelaru.
Festivalul Naţional de Folclor „Mureş pe marginea ta” a fost organizat de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Primăria şi Consiliul Local Ocna Mureşin colaborare cu Casa de cultura Ion Singerean Ocna Mures si Asociatia Culturala Traditii Ocnamuresene. Evenimentul este cel mai vechi festival de folclor din Transilvania.

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *