Suntem şi pe:

Ocnamureseni

Ciprian Orga – Teolog și Administrator Centru Social

Publicat

- 2.160 vizualizări

            

                S-a născut la 7 octombrie 1977 în orașul Ocna Mureș.
              Primii săi ani de studii, sunt legați de Școala „Lucian Blaga” din localitatea natală, apoi simțindu-se atras de particularitățile duhovnicești, a urmat Liceul Teologic „Simion Ștefan” din Alba Iulia (1992 – 1997). Pentru că legătura lui cu Divinitatea nu a fost doar o simplă alegere ci o adevărată chemare, el perseverează în desăvârșirea cunoștințelor religioase și optează pentru Facultatea de Teologie Pastorală din Alba Iulia.
           

   În Capitala de Suflet al Neamului Românesc, cu biblioteci de o valoare inestimabilă, el se desăvârșește ca un bun și înțelept teolog, un creștin autentic dar și un mare iubitor al omului. Și-a dat seama din învățăturile părinților dascăli, că omul trebuie iubit nu pentru ceea ce este ci pentru ceea ce ar putea fi el.
              După finalizarea studiilor, este repartizat în localitatea copilăriei sale orașul Ocna Mureș. Tânărul preot în Ciprian Orga realizează în scurt timp, cu ochii lui duhovnicești mai sensibili și mai iubitori, că este o mare nevoie de o implicare mai profundă, în ceea ce privește îngrijirea copiilor defavorizați. Așa se face că din râvna tânărului preot dar și cu sprijinul Filantropiei Ortodoxe din Alba Iulia, a luat naștere Așezământul local “Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș. Iată aceasta este modalitatea ideală de implicare practică a Bisericii Ortodoxe Române și pe orizontală, prin preotul Ciprian Orga și anume în sprijinul celor nevoiași, așa cum ne învață și Sfintele Scripturi.
              Din dorința de a fi cât mai eficient în desfășurarea acestei activități de caritate și de a dobândi pregătirea legală și profesională necesară, urmează și Facultatea de Asistenți Sociali, din cadrul Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.
              În anii care au urmat, Ciprian Orga a trecut la o diversificare semnificativă a activității sociale. Astfel, la 20 octombrie 2003 a fost înfințat, în cadrul Așezământului, “ Centrul de zi” Beneficiari direcți ai Centrului sunt copiii provenind din medii defavorizate, încercându-se prin această activitate, prevenirea abandonului școlar, familial, formarea unor principii și conduite morale de viață, vizându-se totodată și responsabilizarea comunității locale, față de problemele cu care se confruntă acești copii. La 1 octombrie 2005, a fost inaugurat “ Serviciul Socio-Medical de Îngrijire la Domiciliu a Persoanelor Vârstnice – Ocna Mureș “ Apoi la 1 august 2012 au fost primiți în”Casa de tip Familial” primii 14 copii, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani.
              Trebuie amintit aici că fără o preocupare intensă, plină de pasiune și constantă al lui Ciprian Orga, cu cereri și memorii, atât la autoritățile județene cât și la cele locale, nu se puteau realiza aceste diversificări ale muncii sale în servicii, centre și case sociale.
              Domnul Ciprian Orga devine Președintele Filialei Filantropia Ortodoxă – Ocna Mureș. În prezent este coordonator la “Casa de tip Familial”, „Centru de Zi”, „Serviciul Socio Medical de îngrijire la Domiciliu a persoanelor vârstnice” – toate aflate în Ocna Mureș. În perioada ianuarie – august 2015 devine Formator la Îngrijitoare copii și tot atunci  împlinește și sarcina de Formator la Lucrătorii sociali.
              Din 04.08.2015 este tatăl unei fetițe adorabile, Maia Sofia adusă pe lume de soția lui Raluca, ce lucrează tot în Asistență Socială la Ocna Mureș. Acest înger, atât de mult așteptat aduce o mare împlinire și candoare în viața cuplului Orga.
               Ciprian Orga își urmează cu seninătate munca de a fi onest, devotat localității sale natale pe plan social dar și util celor nevoiași al comunității ocnamureșene. De fiecare dată când parcurge acalmia orașului căruia i-a dedicat toate eforturile vieții sale, se poate remarca atitudinea de calm emanată pe fața sa agreabilă, prin prezența sa și oficierea constantă a unui zâmbet luminos și cucernic, ce dă un sentiment nobil de mulțumire. Acest zâmbet provine desigur din bucuria de a-și fi desăvârșit zilnic idealul de a-și ajuta semenii, ce este în fond și voia sfântă a lui Dumnezeu.
                                                                                                 

  Huszar Ioan

Publicitate

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *